חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רע"א 60779-05-16 שומוביץ ואח' נ' כוזהינוף ואח'

: | גרסת הדפסה
רע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
60779-05-16
5.10.2016
בפני השופטת:
אביגיל כהן

- נגד -
המבקשים:
1. עובדיה שומוביץ
2. אסתר שומוביץ
3. שרה וקסלר שומוביץ

עו"ד ענת לוי
המשיבים::
1. מרדכי כוזהינוף
2. יעקב כוזהינוף
3. אורן כוזהינוף
4. מורן כוזהינוף
5. מגדלי בראשית דניאל - נדל"ן בע"מ
6. אריק אברמוביץ
7. סוניה אברמוביץ
8. רפאל זיתוני
9. דן זיתוני
10. דליה שורצברד
11. דיור ב.פ. בע"מ
12. א.מ.ת.ש. השקעות בע"מ
13. אלעד ישראל מגורים בע"מ
14. עיריית תל אביב יפו
15. רשות הפיתוח

עו"ד א' טסה
עו"ד ג' מויאל-מאור
עו"ד ג' חלד
עו"ד ל' גוטוירט
עו"ד א' גילביץ'
עו"ד ע' פזטל
החלטה
 

 

1.לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בימ"ש השלום בתל אביב (כב' הש' גיא הימן) בת"א 10950-04-14.

 

 

 

2.עניינה של התביעה בת"א 10950-04-14 בזכויות המחזיקים במקרקעין הידועים כחלקות 296 ו- 427 בגוש 6107 (להלן: "המקרקעין") בשכונת גבעת עמל ב' בת"א –יפו.

 

התביעה הוגשה ע"י עשרה תובעים – חמישה מהם נמנו עם בעלי זכויות הבעלות במועד הגשת התביעה (תובעים 1-5 בכתב התביעה המקורי- משיבים 6-10 יכונו להלן: "קבוצת אברמוביץ") וחמישה נוספים שהתקשרו עימם בהסכם לרכישת זכויותיהם (תובעים 6-10 בכתב התביעה המקורי - משיבים 1-5 יכונו להלן: "קבוצת כוזהינוף").

 

הנתבעים הם בני משפחת שומוביץ – עובד, אסתר ושרה וקסלר (יכונו יחד להלן גם: "שומוביץ") אשר נטען כי הם מחזיקים במקרקעין.

 

בכתב התביעה נטען כי שומוביץ פלשו למקרקעין והקימו בהם מבנים שלא כדין. נטען כי בשנת 1963 ניתן פס"ד בבימ"ש שלום בת"א בו נקבע כי על עובדיה ואסתר שימוביץ לפנות את המקרקעין. נטען כי באותה תקופה אף נחתם הסכם פשרה בין בעלי הזכויות במקרקעין באותה עת (חברת דיור ב.פ בע"מ אשר לימים מכרה את זכויותיה במקרקעין לקבוצת אלעד) לבין עובדיה ואסתר שומוביץ, בו התחייבו האחרונים לפנות את המקרקעין מרצון בתמורה לסכום כספי, אולם אסתר ועובדיה לא ביצעו את חלקם לפי ההסכם.

הסעדים המבוקשים בכתב התביעה הם: סילוק ידם של שומוביץ מהמקרקעין, הריסת המבנים שהוקמו על ידם וכן תשלום דמי שימוש בגין התקופה שהחזיקו במקרקעין.

 

3.בכתב ההגנה טענו שומוביץ כי יש לסלק את התביעה על הסף מחמת טענות מקדמיות שונות וכן כי יש לדחות את התביעה לגופה.

נטען כי שומוביץ יושבים במקרקעין על פי כל דין. לטענתם, אסתר ועובדיה שומוביץ שוכנו במקרקעין בשנת 1948 ע"י מוסדות המדינה שבדרך ובעבר קיבלו התחייבויות מגופים שונים לרבות רשויות ציבוריות לספק להם דיור חלוף במקרה שיפונו המקרקעין. התחייבות זו אף קיבלה ביטוי בהסכמים שמכוחם הועברו המקרקעין במרוצת הזמן בין בעלי הזכויות שונים, ובין היתר בהסכם שמכוחו נמכרו זכויות הבעלות במקרקעין מרשות הפיתוח לחברת דיור ב.פ. בע"מ.

 

 

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>