- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רע"א 55413-01-16 כהן נ' אופק קפיטל אשראי עסקי בע"מ
|
רע"א בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לערעורים אזרחיים |
55413-01-16
22.3.2016 |
|
בפני השופטת: עפרה צ'רניאק |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש: שי כהן שלי נחום עו"ד שלי נחום |
משיבה: אופק קפיטל אשראי עסקי בע"מ דן פרידמן עו"ד דן פרידמן |
| פסק דין | |
|
בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב (כב' השופטת עורקבי) בו נדחה ערעור על החלטת כב' הרשמת קרן כץ שלא להעביר את ההתנגדות שלפניה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב כפי שביקש המערער שם.
המדובר בשטר חוב עליו חתום המערער ואשר אין מחלוקת כי המשיבה קשורה בו וכי במועד עשיית השטר היו בין הצדדים יחסי עובד מעביד (ראו סעיף 13 לתגובת המשיב בבר"ע).
בפסק הדין נקבע:
"למעשה, המערער הופך את היוצרות, הוא סבור שמאחר וטענות ההגנה שלו נסמכות על יחסי עובד ומעביד בשלב זה, אינני נדרשת לעוצמת ההגנה (שכן כפי שעלה בדיון, לתיק הוגשו תמלולים שאינם עולים בקנה אחד עם גרסת המערער, והמערער לא נתן הסבר מדוע לא הודיע בזמן אמת על בטלות ערבותו לשטר החוב וגם לא נתן הסבר מניח את הדעת, מדוע לא פירט את נושא שטר החוב בתביעה שהוא עצמו הגיש לבית הדין לעבודה והדעת נותנת שבזמן אמת, הוא סבר שנושא שטר החוב איננו רלוונטי לבית הדין לעבודה), טענת הגנה אינה מהווה עילת התביעה ואיננה יכולה לשמש תחליף לעילת התביעה.
כלומר, המערער שמעלה בטענות ההגנה שלו כנגד השטר טענות שקשורות למערכת היחסים שבינו לבין התובעת כעובד ומעבידה, סבור שדי בכך כדי שהתובענה ועילתה יהיו חלק ממערכת יחסים זאת.
בשלב זה, ביהמ"ש בוחן את התביעה כפי שהוגשה וגם אם חודרים את המסך של השטר ומבררים את העילה שביסוד השטר, הרי כפי שאמרתי לעיל ועל כך אין מחלוקת, העילה שביסוד השטר הינה שטר ערבות לתשלום חוב של צדדי ג' שחייבים כספים למשיבה על פי הסכם למכירת עסק.
אין בין עילה זאת לבין יחסי עובד-מעביד מאומה."
איני רואה עין בעין עם פסק הדין כאשר מתקיימים בעניינינו שלושת התנאים הנדרשים בכגון דא.
בתקופה הרלבנטית היו הצדדים בגדר עובד ומעסיק.
עילתו של הסכסוך ביחסי עבודה שכן השטר נחתם בהיות המערער מועסק ע"י המשיבה ולטובתה, מדובר בצדדים קרובים לשטר ובירור הנסיבות האופפות את עשיית השטר הוא רלבנטי ונדרש.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
