חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רע"א 45216-01-17 ס.נ. חטיב - הנדסה אזרחית בע"מ נ' מגן דוד אדום בישראל

: | גרסת הדפסה
רע"א
בית המשפט המחוזי חיפה כבית-משפט לערעורים אזרחיים
45216-01-17
24.1.2017
בפני השופט הבכיר:
יגאל גריל

- נגד -
המבקשת:
ס.נ. חטיב - הנדסה אזרחית בע"מ
עו"ד איאל סבית ואח'
המשיבה:
מגן דוד אדום בישראל
עו"ד וינרוט ואח'
החלטה


א.
בפניי בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית משפט השלום בעכו (כב' השופט ע. רוזינס) מיום 1.1.17 בת"א 21091-05-16, לפיה נתקבלה טענת המשיבה לחוסר סמכות מקומית של בית משפט השלום בעכו לדון בתביעה שהגישה המבקשת כנגד המשיבה, ולפיכך הורה בית משפט קמא על העברת התיק לבית משפט השלום במחוז תל-אביב. 

 

ב.הנסיבות הצריכות לעניין הינן בתמצית אלה:

המבקשת הגישה תובענה כספית כנגד המשיבה ע"ס 621,099 ₪ בגין עבודות שיפוצים ופיתוח שביצעה המבקשת בתחנת מד"א חצור הגלילית.

המשיבה הגישה כתב הגנה וכן תביעה-שכנגד ע"ס 565,620 ₪ וזאת כפיצוי על הנזקים שנגרמו למשיבה בגין הליקויים בעבודות שביצעה המבקשת, ולרבות גם פיצוי מוסכם בסכום של 250,000 ₪.

המבקשת הגישה כתב הגנה לתביעה-שכנגד.

 

ג.המשיבה הגישה ביום 16.11.16 לבית משפט קמא בקשה להעברת הדיון בתובענה לבית משפט השלום במחוז תל-אביב בהעדר סמכות מקומית, בנימוק שבסעיף 29 להסכם שנכרת בין הצדדים ביום 23.4.13 נקבע:

 

"סמכות השיפוט הייחודית והבלעדית בכל חילוקי הדיעות בין הצדדים, הנוגעים לחוזה התקשרות זה, תהא של בתי המשפט המוסמכים לכך באזור תל-אביב-יפו".

 

ד.המבקשת הגיבה על בקשת ההעברה וטענה, שהבקשה מוגשת בחוסר תום לב במטרה להכביד על המבקשת ועֵדיה ללא הצדקה, בהיות תניית השיפוט בגדר תניה מקפחת בחוזה אחיד, ולכן יש להורות על ביטולה.

 

לטענת המבקשת, מירב הזיקות הינן לבית משפט השלום בעכו, הואיל ולמשיבה סניפים בכל הארץ לרבות במחוז הצפון. העבודות בוצעו בתחנת מד"א בחצור הגלילית בצפון, נציגיה ועובדיה של המבקשת מתגוררים בצפון, כך גם קבלני המשנה, משרד המפקח שיהיה עד מהותי ומרכזי משרדו בעיר צפת, גם אחראי תחנת מד"א בה בוצע הפרויקט נמצא בצפון, ורוב ההתחשבנות, הסיכומים וההסכמות בין הצדדים נעשו בחצור הגלילית בצפון, וזהו גם המקום שנועד לקיום התחייבויותיה של המשיבה.

טענה נוספת של המבקשת היא, שההסכם נשוא התובענה הוא בגדר חוזה אחיד, ותניית השיפוט (סעיף 29 בהסכם) היא מקפחת.

 

ה.המשיבה הגישה את תשובתה לתגובת המבקשת וטענה, כי ההסכם איננו בגדר חוזה אחיד. לטענתה של המשיבה, ההסכם במהותו הוא חוזה מסחרי שהמבקשת התקשרה בו לאחר שזכתה במכרז. מדובר בחברה מסחרית קבלנית בעל ניסיון וידע רב בתחומה. אין לדבר על התקשרות בין צד חזק לצד חלש ואין המדובר בקיפוח המבקשת.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>