- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רע"א 22159-11-14 בן רוחי ואח' נ' אמידי
|
רע"א בית המשפט המחוזי באר שבע |
22159-11-14
25.11.2014 |
|
בפני : יוסף אלון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשים: בן רוחי הדסה אסתר |
המשיב: אמידי |
| החלטה | |
-
המבקשים הגישו לבית המשפט השלום באשקלון בקשה במעמד צד אחד, מכוח חוק מניעת הטרדה מאיימת, תשס"ב – 2001 (להלן- החוק), ליתן צו אשר יאסור על המשיב להטרידם בכל דרך, לאיים עליהם, לבלוש אחריהם או לארוב להם, ליצור עימם קשר בעל פה או בכל אמצעי אחר, שלא לחסום את הגישה לחניה מחוץ לביתם ולהורות למשיב להסיר מצלמות אבטחה שהתקין על גג ביתו הצופות אל ביתם וחצרם של המבקשים ופוגעות בפרטיותם.
המשיב מצדו העלה טענות נגדיות לפיהן המבקשים איימו, בין היתר, לפגוע בקו בזק המספק תקשורת אינטרנט לביתו – הדרושה לו לפרנסתו.
לאחר דיון שהתקיים בפני בית המשפט קמא במעמד הצדדים (ביום 27/10/14), קבע בית המשפט קמא (כב' השופט ע. כפכפי) כי "...הטענות ההדדיות אינן יכולות להיות מוכרעות בשלמותן במסגרת הליך של מניעת הטרדה מאיימת..." וניתן צו הדדי המונע משני הצדדים מלבצע פעולות חד צדדיות בקשר לקו הבזק למשך עשרה ימים.
אשר לטענת המבקשים לפגיעה בפרטיות, נעתר בית המשפט קמא לבקשה בחלקה וקבע כי "...המצלמה של המשיב אשר הוספה לאחרונה וצופה לגן הציבורי וממנה ניתן לראות חלק מחצר ביתם של המבקשים... פוגעת במידה העולה על הנדרש בפרטיות המבקשים על פני הצורך של המשיב בהגנה על ביתו." והורה למשיב "...תוך 7 ימים להסיר מצלמה זו או להסיט אותה באופן שיוכח למבקשים או לאיש מקצוע מטעמם כי אינו צופה לתוך חצרם ולא רואים במצלמה חלק מהחצר." תוקף הצו הועמד על שישה חודשים.
ואילו אשר למצלמה הנוספת, לא מצא בית המשפט קמא ליתן צו להסרתה אך הורה למשיב לאפשר "...לפי דרישת המבקשים לאדם מטעמם לבחון האם מצלמות אלה לא צופות לגג ביתם אשר לו גג עם זכוכית".
כמו כן הורה בית המשפט קמא למשיב להימנע "...משליחת הודעות בטלפון או בכתב למבקשים למעט במכתבים רשמיים במידה ומבקש לפתוח בהליכים בנוגע לתלונותיו", למשך שלושה חודשים, וכן להימנע מלהחנות את רכבו "באופן המקשה על כניסה ויציאה בשביל החנייה של המבקשים".
-
נגד החלטה זו מוגשת בקשת הרשות לערער שבפני.
בבקשתם טוענים המבקשים כי שגה בית המשפט קמא משלא נעתר לבקשתם במלואה והורה רק על הסרת מצלמת אבטחה אחת ולא על הסרת כולן.
עוד טוענים המבקשים, כי על אף החלטת בית המשפט קמא, טרם פעל המשיב להסרת המצלמה ומכאן שביזה את החלטת בית המשפט קמא.
דין הבקשה להידחות על הסף גם מבלי להידרש לתגובת המשיב.
החלטת בית המשפט קמא ניתנה לאחר שמיעת טענות שני הצדדים ובחינת ראיותיהם כפי שהוצגו לפניו במסגרתה נעתר בית המשפט קמא לבקשת המבקשים כמעט במלואה. החלטת בית המשפט קמא להורות על הסרת מצלמת אבטחה אחת והסטתה של מצלמה נוספת מכיוון ביתם של המבקשים נעשתה לאחר שהתרשם מהראיות שהציגו לפניו הצדדים. מפרוטוקול הדיון קמא ניתן להתרשם כי המשיב הציג לבית המשפט קמא, באמצעות מחשב נייד, את שטח הצילום הנקלט במצלמות האבטחה והצהיר כי חלק מהמצלמות מותקנות לצורך הרתעתי בלבד ואינן מחוברות כלל. המדובר במובהק בקביעת ממצאי עובדה מתוך ראיות הצדדים כפי שהובאו בפני הערכאה המבררת.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
