- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רע"א 21664-12-15 מ. אדלר הנדסה בע"מ נ' בר חן ואח'
|
רע"א בית המשפט המחוזי חיפה כבית-משפט לערעורים אזרחיים |
21664-12-15
2.12.2015 |
|
בפני השופטת: ברכה בר-זיו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: מ. אדלר הנדסה בע"מ י. אדלר ואח' עו"ד י. אדלר ואח' ברכה בר-זיו |
המשיבים: 1. ניסן בר חן 2. ניסים פחימה עו"ד ד. אמסלם ואח' |
| החלטה | |
|
1.בפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בחיפה (כבוד השופט א. גולדקורן) בת.א. 21119-01-15 מיום 26.11.15, במסגרתה קבע כי החלטה בבקשת המבקשת לקביעת "השתק פלוגתא" תינתן בפסק הדין.
2.המבקשת הגישה נגד המשיבים תביעה כספית על סך של 752,128 ₪. בכתב התביעה טענה המבקשת כי השכירה למשיב מס' 1 חנויות בבניין "בית הדר" באזור התעשיה הצפוני בנהריה, אשר למבקשת זכויות חכירה לדורות בהן, על פי הסכם שכירות מיום 20.3.12 , וכי המשיב מס' 1 לא שילם את דמי השכירות המגיעים ממנו ואף גרם נזקים למושכרים. המשיב מס' 2 ערב לכל התחייבויות המשיב מס' 1.
3.בכתב ההגנה טען המשיב מס' 1 כי ההסכם היה מותנה בתנאי מתלה (כריתת הסכם שכירות נוסף בין יחזקאל קטן ובין המשיב מס' 2) וכי מאחר והסכם השכירות הנוסף לא נכנס לתוקף , גם ההסכם בין המשיב מס' 1 והמבקשת בוטל, וכי אין בסיס לתביעת המבקשת. בין היתר נאמר בכתב ההגנה כי "בימים אלו" מתנהל הליך דומה בבימ"ש השלום בקריות בת.א. 3452-01-13 בין הבעלים של נכס אחר בבניין (יחזקאל קטן) לבין המשיב מס' 2 , אשר נמצא לקראת מתן פסק דין וכי "עיון במסכת התביעה, כתבי בי דין לא כל שכן דיון ההוכחות, יכול לשפוך אור על התיק דנן".
4.ביום 15.7.15 ניתן פסק דין בת.א. 3542-01-13 ובו נקבע כי המשיב מס' 2 גרם נזקים למושכר ששכר מיחזקאל קטן , ועליו לפצות את יחזקאל קטן בסכום של 68,400 ₪.
5.בעקבות פסק הדין הגישה המבקשת "בקשה לקביעת השתק פלוגתא" – לקבוע כי הקביעה לפיה בין המשיב מס' 2 לבין יחזקאל קטן נכרת הסכם שכירות תקף יוצרת השתק פלוגתא כלפי המשיבים כאן, מאחר ונקבע בו כי נכרת הסכם תקף בין יחזקאל קטן ובין המשיב מס' 2 , דהיינו התקיים התנאי המתלה בהסכם בין המבקשת והמשיב מס' 1.
6.המשיב מס' 1 התנגד לבקשת המבקשת. המשיב מס' 1 טען כי לא מתקיים תנאי מהותי לקיום מעשה בי-דין והוא זהות הצדדים להליכים השונים, וכי המשיב מס' 1 לא קיבל את יומו בבית המשפט ויש לאפשר לו לטעון את טענותיו כלפי תביעת המבקשת.
7.המבקשת הגישה תשובה לתגובה וטענה כי המשיב מס' 1 הוא שתלה יהבו בפסק הדין הנ"ל וטען כי יוכל לשפוף אור על התביעה נגדו וכי בימ"ש קמא חייב להסתמך על הקביעה בהליך הנ"ל.
8.בהחלטה מיום 26.11.15 קבע בימ"ש קמא כי "ככל שיידרש, תינתן החלטה במחלוקת נשוא בקשה זו במסגרת פסק הדין, ולא כהחלטת ביניים".
9.החלטה זו היא נשוא הבקשה בפני. בבקשה טענה המבקשת כי החלטה בבקשתה לקבוע קיומו של השתק פלוגתא ייתר את שלב הראיות בכל הנוגע לתוקפו של ההסכם בין המבקשת לבין המשיב מס' 1 מאחר וטענת ההגנה היחידה של המשיב מס' 1 היתה כי ההסכם לא נכנס לתוקף מאחר וגם ההסכם האחר לא נכנס לתוקף. המבקשת טענה גם כי בימ"ש קמא לא נימק החלטתו וכי גם מטעם זה בלבד יש לקבל את הבקשה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
