- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רסמי ואח' נ' שקרצקי ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום הרצליה |
18350-01-09
18.1.2010 |
|
בפני : לימור רייך |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. עיסא רסמי 2. עמוס גלעד |
: 1. אבנר שקרצקי 2. דן חברה לתחבורה ציבורית בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
לאחר שעיינתי במסמכים המצויים בתיק ושמיעת הצדדים / עדים מטעמם, ניתן בזאת פסק דין כדלקמן:
התובעים הגישו תביעה כנגד הנתבעים בגין נזק שנגרם לכלי רכבם כתוצאה מאירוע תאונה שארע ברח' ז'בוטינסקי בפתח תקווה.
הנהגים שניהם העידו וכן נמסרה עדות נוספת של נוסע מטעם נהג האוטובוס- הנתבעים, אשר ישב מאחורי הנהג ולטענתו ראה כיצד "חתך" נהג המונית- מטעם הנתבעים את האוטובוס שנסע בנתיב נסיעתו, לאחר שהוריד נוסעים בתחנה, שם ביקש ככל הנראה נהג המונית לאסוף נוסע שהרים את ידו.
ב"כ הצדדים הסכימו לצרף את עדותה של הנוסעת במונית השירות מטעם התובעים, כפי שזו נמסרה על ידה לידי המשטרה וזאת על מנת לחסוך דיון נוסף לצורך העדתה.
לאחר שעיינתי בעדויות הנהגים והעדים מטעמם, נראה כי לא עלה בידו של נהג מונית השירות- התובע להרים את הנטל לצורך הוכחת תביעתו שכן מעבר לעדויות הנתבעים, גם עדותה של העדה הנוספת אשר היתה במונית אין בה כדי לסייע ו/או לחזק את גרסת התובעים, כי אם ההפך הוא הנכון.
העדה מציינת, כי מונית השירות לאחר שעצרה בתחנה, לצורך העלאת נוסע שלא עלה בסופו של דבר, השתלבה האחרונה לנתיב הנסיעה של נהג האוטובוס שהיה מצידו השמאלי ותוך כדי כך אירע אירוע התאונה, דהיינו, נהג המונית – התובע ביקש להשתלב בנסיעה לתוך נתיב נסיעתו של נהג האוטובוס- הנתבע, ככל הנראה שלא שם ליבו לכך שהאוטובוס, שהיה קודם לכן מאחוריו (להוריד/ להעלות נוסעים), כבר החל בנסיעה וכך אירע אירוע התאונה.
אין מחלוקת בין הצדדים לכך שאירע אירוע התאונה וכתוצאה ממנו נגרם הנזק, המחלוקת נסובה סביב שאלת האחריות לאירוע.
משכך, ניסיון התובעים להיאחז באי דיוקים באשר לגרסאות העדים שהעידו ומיקום הנזקים אצל שני כלי הרכב, אין בו כדי לסייע להרמת נטל הבאת הראיות לצורך הוכחת תביעתו שכן בכל מקרה, אליבא כל הנוגעים בדבר, לרבות העדה מטעמו, הפגיעה אירעה כאשר הוא החל בנסיעה לתוך נתיב הנסיעה של נהג האוטובוס, דהיינו, נהג המונית לא היה בעצירה כפי שהעיד ונהג האוטובוס נכנס בו מאחור, אלא הוא כבר החל ביציאה מהתחנה, בנסיעה, כאשר נהג האוטובוס כבר השתלב כמעט לגמרי בנתיב הנסיעה שמשמאלו.
סיכומו של דבר, דין התביעה להדחות וזאת ללא צו להוצאות- כל צד יישא בהוצאותיו.
מזכירות תשלח עותק מפסק הדין לידי ב"כ הצדדים בדואר רשום + א.מ.
ניתן היום, ג' שבט תש"ע, 18 ינואר 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
