- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רנין נ' חן ואח'
|
ת"א בית משפט השלום עכו |
33766-09-12
25.8.2013 |
|
בפני : אביגיל זכריה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: סלאמה רנין |
: 1. גבריאל חן 2. מ.ק.ע. הובלות בע"מ 3. מנורה מבטחים ביטוח בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
בפניי בקשת התובעת למינוי מומחים רפואיים מטעם בית המשפט בתחומים הבאים: אורתופדיה, פסיכיאטריה וא.א.ג על פי חוק הפלת"ד והתקנות שהוצאו מכוחו.
בתיק זה קיימת אי בהירות בשלב זה ביחס לסדר הדין לפיו תתברר בסופו של יום התביעה בשים לב לנסיבותיה המיוחדות. משכך, ונוכח התנהלות הנתבעת בתיקים מקבילים אחרים כפי שהוצגה על ידי ב"כ התובעת - הסכימו ב"כ התובעת וב"כ הנתבעת 3 בדיון שהתקיים ביום 25.6.13 כי הבקשה למינוי מומחים רפואיים תידון על פי המבחנים המקובלים לעניין חוק הפלת"ד. עוד הוסכם שבשכר הטרחה של המומחים הרפואיים שימונו, ככל שימונו, יישאו התובעת והנתבעת 3 בחלקים שווים מבלי שיהיה בהסכמה זו כדי לפגוע בכל טענה לעניין עצם החבות.
לאחר שעיינתי בבקשה למינוי מומחים רפואיים על צרופותיה ובתגובה שהוגשה לה, נחה דעתי כי קיימת ראשית ראיה למינוי מומחה בתחום האורתופדי בלבד.
המסמכים הרפואיים מציגים רצף טיפולי בהיבט האורתופדי ממועד התאונה ועד מועד הגשת התביעה וממצאים שונים, גם אם קלים, שיש בהם כדי לעמוד ברף הנדרש לקיומה של ראשית ראיה על פי חוק הפלת"ד.
לעניין המומחה בתחום הפסיכיאטרי – התובעת צירפה שני מסמכים של פסיכיאטר אליו פנתה ככל הנראה באופן פרטי. אין במסמכים שצורפו, האחד מיום 13.2.11 והשני מיום 1.9.12 – שעצם הצגתם אפשר ואינה מותרת על פי דין בשים לב לתוכנם - כדי להוות ראשית ראיה למינוי מומחה בתחום זה וממילא אין בהם כדי לבסס רצף טיפולי כנדרש לעניין זה.
לעניין מינוי מומחה בתחום א.א.ג – גם בעניין זה אין במסמכים שצורפו כדי להקים ראשית ראיה למינוי מומחה. המסמכים הרפואיים מציגים את תלונותיה הסובייקטיביות של התובעת ואולם אין בממצאים הרפואיים הכלולים בהם כדי לתמוך בתלונות הנ"ל האופן שיצדיק מינוי מומחה בתחום האמור. ממילא אין בחומר שהוצג בעניין זה כדי לבסס קשר סיבתי בין התאונה ובין התלונות כשלעצמן.
אשר על כן , אני מורה בשלב זה על מינוי מומחה בתחום האורתופדי בלבד וממנה את ד"ר מיכה רינות מבית חולים העמק בעפולה כמומחה רפואי בתחום האורתופדי בתיק זה.
המומחה מתבקש לעיין במסמכים הרפואיים אשר יומצאו לו ע"י ב"כ בעלי הדין, לבדוק את התובעת ולקבוע ממצאים לגבי מצבה הרפואי בעקבות התאונה מיום 11.11.10 ובמיוחד יקבע:
א. האם לוקה התובעת כיום בנכות, ואם כן, לאיזו תקופה ומהו שיעור הנכות?
ב. מהן הנכויות הזמניות שיש לקבוע לתובעת ולאלו תקופות?
ג. האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבה בעתיד?
ד. מה הן המגבלות התפקודיות של התובעת, אם בכלל, ובמיוחד בשים לב לעבודתה
ולמקצועה.
ה. האם תהיה התובעת זקוקה לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן מהם סוגי הטיפולים ומהי העלות המשוערת של הטיפולים האלה לפי המחירים הנכונים היום?
ן. המומחה יתייחס, בין היתר, לקשר שבין התאונה לבין מצב התובעת נכון להיום.
ז. המומחה יחווה דעתו בשאלה האם יש מקום למינוי מומחה בתחום נוסף בנסיבות המקרה דנן.
על מינויו של המומחה כאמור בצו זה יחולו תקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), התשמ"ו - 1986.
ב"כ בעלי הדין ימציאו למומחה הרפואי את כל המסמכים הרפואיים המצויים תחת ידיהם והנוגעים לתובעת בתוך 30 ימים מהיום.
העתק כל פניה אל המומחה יועבר במישרין לצד שכנגד.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
