חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רם אספקה בע"מ נ' ק.ש.א. עבודות חשמל בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
18223-10-11
17.2.2013
בפני :
עדי חן-ברק

- נגד -
:
רם אספקה בע"מ
:
ק.ש.א. עבודות חשמל בע"מ
פסק-דין

פסק דין

תביעה שטרית בגין 8 המחאות בסכום כולל של 236,648 ₪ שנמשכו מחשבונה של הנתבעת לפקודת התובעת וחוללו מהסיבה "אכ"מ" ובהמשך - "חשבון מוגבל".

א. מבוא:

1.התובעת הינה חברה העוסקת במכירת מוצרים ואביזרים של חשמל תעשייתי.

2.הנתבעת –חברה לביצוע עבודות חשמל, הזמינה מהתובעת במהלך 2010-2011 אביזרים, ציוד ומוצרי חשמל ומסרה לתובעת את ההמחאות נשוא התביעה בגין קבלת הסחורה.

3.ההמחאות שנמסרו לתובעת על ידי הנתבעת חזרו מהסיבה "אכ"מ" כאשר בהמשך הגביל בנק ישראל את חשבונות הנתבעת.

4.הנתבעת אינה חולקת על החוב הנטען אשר יש לו ביטוי מעבר להמחאות שחוללו גם בכרטסת הנהלת החשבונות של התובעת.

ודוק - מנהל הנתבעת אף אישר במסגרת הדיון בהתנגדות לביצוע שטר כי הנתבעת חיבת לתובעת כסף, ואולם טענתה המרכזית של הנתבעת ענינה קיזוז שיש לבצע כדלקמן:

נטען כי בצדה של התובעת קיימת חברה נוספת בשם עילמי נאטור חשמל בע"מ (להלן: "עילמי") המנוהלת בפועל על ידי אותם בעלים של התובעת.

חברת עילמי עוסקת בביצוע עבודות חשמל, והיא העסיקה את הנתבעת כקבלן משנה בביצוע העבודות שלשמן רכשה הנתבעת את מוצרי החשמל מאת התובעת.

הנתבעת טוענת כי בגין העבודות שביצעה, כקבלן משנה, עבור עילמי, נותרה עילמי חייבת לה כספים שאותם יש לה זכאות לקזז מחובה לתובעת.

5.לאחר הגשת התביעה דנן הגישה הנתבעת תביעה (בבית משפט השלום בעכו – ת.א. 13732/7/12) הן כנגד התובעת בתיק זה והן כנגד עילמי לתשלום החוב המלא שהיא טוענת כי הן חייבות לה בגין ביצוע עבודות החשמל (סכום של 396,500 ₪ בגין ביצוע עבודות חשמל בפרויקט בניה במודיעין בשנת 2010 וסכום של 110,000 ₪ בגין ביצוע עבודות חשמל בפרויקט בניה במשמרות). מסכום התביעה הפחיתה הנתבעת את סכום ההמחאות נשוא תיק זה.

עילמי הגישה בבית המשפט בעכו תביעה שכנגד במסגרתה טענה לנזקים שגרמה הנתבעת בביצוע העבודות הן בגין ליקויים שהותירה והן בגין אי עמידה בלוחות זמנים.

התביעה בעכו טרם נדונה.

6.בישיבת ההוכחות שהתקיימה בתביעה דנן הודיעו ב"כ הצדדים כי אינם עומדים על חקירות המצהירים (מנהל התובעת ומנהל הנתבעת) וסיכמו טענותיהם בעל-פה.

ב. טענות הצדדים (בתמצית):

התובעת:

7.התובעת מחזיקה בהמחאות בעד ערך בהתאם לסעיף 28(א) לפקודת השטרות.

8.יש לדחות את טענת הקיזוז שהעלתה הנתבעת שכן היא נטענה כלפי חברת עילמי אשר אינה קשורה לעסקת היסוד שנערכה בין התובעת לנתבעת. מדובר בשתי חברות שונות עם בעלי מניות שונים המנהלות ספרים נפרדים ואף אינן יושבות באותו מקום.

9.טענת הקיזוז של הנתבעת אף אינה לסכום קצוב וגם מסיבה זו יש לדחותה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>