חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ריינפלד ואח' נ' ברק ואח'

: | גרסת הדפסה
ע"א
בית המשפט המחוזי חיפה
51749-02-14
25.3.2014
בפני :
חננאל שרעבי

- נגד -
:
1. יצחק ריינפלד
2. פאדי שאהין

:
1. ירון ברק
2. אילנית ברק

החלטה

החלטה

1.בפניי בקשה להארכת מועד להגשת ערעור.

נימוקי הבקשה

2.ביום 26.12.13 ניתן פסק דינה של השופטת קמא, שהתקבל בידי המבקשים ביום 10.1.14.

3.המבקשים, עורכי דין במקצועם, ייצגו בתובענה הנדונה על ידי עו"ד שטיין מטעם הביטוח המקצועי שלהם.

4.עקב אי הבנה בין המערערים לבין משרד עו"ד שטיין בדבר כוונת המבקשים לערער על פסק הדין, לא הוגש הערעור במועד.

5.המבקשים סבורים כי יש מקום ליתן את הארכה המבוקשת תוך הבנת השלכות פסק הדין על כלל ציבור עורכי הדין, שכן פסה"ד מרחיק לכת באופן בלתי סביר, בהיותו מרחיב את מבחן הזהירות הקונקרטית ובכך מחייב את עורכי הדין לצפות מגוון בלתי נדלה של התפתחויות.

6.באשר לאינטרס ההסתמכות – סכום פסק הדין כבר שולם למשיבים, ואין למבקשים כל עניין בהשבת הכספים ששולמו, אלא בשאלה העקרונית ובשמו הטוב של המשרד.

תגובת המשיבים

7.המשיבים מתנגדים לבקשה מנימוקים כדלקמן:

א.על פי אישור המסירה שבתיק בית המשפט קמא פסה"ד הומצא לעו"ד שטיין, בא כוחם של המבקשים, ביום 2.1.14. מכאן כי המועד האחרון להגשת הערעור היה 16.2.14, בעוד שהבקשה דנן הוגשה, ביחד עם הודעת הערעור ביום 25.2.14, באיחור של 9 ימים.

יחד עם זאת עו"ד שטיין ידע על פסה"ד כבר ביום 31.12.13, שכן זה הומצא לו על ידי ב"כ המשיבים באותו יום באמצעות הפקסימיליה.

ב.הנימוק לאיחור, שעל פי הנטען נבע עקב "אי הבנה" בין עו"ד שטיין למבקש 1, איננו בגדר "טעם מיוחד".

ג.טעם נוסף להגשת הערעור הוא השלכות פסק הדין על כלל ציבור עורכי הדין, אולם אין מדובר בעתירה לבג"ץ אלא בסכסוך פרטי בין בעלי דין, ולכן אין בטעם זה ממש.

ד.גם טענת המבקשים כי הם מוותרים מראש על החזרת סכום הפיצוי, וכי רוצים לנהל את הערעור לצורך דיון עקרוני, אינו משכנע, שכן בבית המשפט אין מקום לנהל הליך תיאורטי.

תשובת המבקשים

8.מדובר באיחור בן מספר ימים ולא מעבר לכך.

9.מדובר בעו"ד שייצג את המבקשים מטעם חברת הביטוח, ששקל שיקולים של חברת הביטוח ולאו דווקא את שיקולי המבקשים.

לכן אי ההבנה בכל הקשור להגשת הערעור בנסיבות אלה היא בגדר "טעם מיוחד".

10.הסוגיה המשפטית הראויה לדיון במסגרת הערעור היא – היקף חובת הציפיות והרחבתו למעלה מהסטנדרט הראוי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי בקשת הסרה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>