- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ריאן נ' חאג'
|
ת"ת בית משפט השלום עכו |
32131-06-13
7.7.2013 |
|
בפני : דנה עופר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ויסאם חאג' |
: מוחמד ריאן |
| החלטה | |
החלטה
לפניי התנגדות לביצוע תובענה בסכום קצוב.
בכתב התביעה נטען, כי המבקש רכש מהמשיב סחורה (אביזרי רכב וריפוד) במהלך שנת 2012, בסכום של 9,442 ₪, מבלי לשלם תמורת הסחורה. התביעה הוגשה בגין סכום זה, בצירוף שכ"ט עו"ד בגין משלוח התראה, בסך 1,170 ₪.
לטענת המבקש, התביעה נסמכת אך ורק על כרטסת הנהלת חשבונות של המשיב, ממנה צורפה השורה האחרונה בלבד, כך שלא ברור מתי נרכשה הסחורה. בנוסף הוא טוען, כי תמיד שילם מראש עבור סחורה שרכש מהמשיב, ועל כן אינו חייב לו דבר.
לאחר שעיינתי בכתב התביעה ובתצהיר ההתנגדות, אני רואה לנכון להורות על קבלת ההתנגדות, מבלי לקיים דיון במעמד הצדדים, ובהתאם לסמכותי על פי תקנה 205(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.
התביעה אינה נסמכת על הסכם או על מסמך אחר שנחתם בידי המבקש, אלא היא נסמכת אך ורק על כרטסת בלתי מפורטת של המשיב. לא ברור לי מדוע הוגשה התובענה כפי שהוגשה, ואף נכלל בסכום התביעה שכ"ט עו"ד בגין משלוח ההתראה, סכום אשר לכאורה לא היה מקום לכלול אותו במסגרת התביעה, בסדר דין מקוצר. על כל פנים, טענת המבקש, כי שילם מראש תמורת סחורה שרכש, מהווה טענת הגנה שיש לבררה, במיוחד כאשר התביעה נסמכת על מסמכי המשיב בלבד, כאמור לעיל.
אשר על כן, אני מורה על קבלת ההתנגדות.
הליכי הוצל"פ מעוכבים. התצהיר ישמש כתב הגנה.
נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.
התובע יגיש תצהיר מטעמו, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו. אם לא יוגש תצהיר מטעם התובע, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקש.
עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובע לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקש.
המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, כ"ט תמוז תשע"ג, 07 יולי 2013, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
