- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רחמין ואח' נ' מקצווסקי ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות קריות |
10267-12-10
29.12.2011 |
|
בפני : דאוד מאזן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. רחמים רחמין 2. איילת רחמין |
: 1. דניאל מקצווסקי 2. אוויס |
| פסק-דין | |
פסק דין
בפני תביעה לפיצוי נזק רכוש בעקבות תאונת דרכים שהתרחשה ביום 10.5.10.
אין מחלוקת בין הצדדים לגבי האחריות לתאונה, המחלוקת בין הצדדים היא לעניין הנזק.
הנזק:-
התובע טען בכתב התביעה, כי הנזק שנגרם לו הוא על סך 1,735 ₪, המורכב מ: 1,670 ₪ נזק ישיר, לפי הצעת תיקון מאת המוסך, הפסד יום עבודה 150 ₪ ואגרה 50 ₪.
התובע צירף הצעת תיקון, לפיה ההצעה מורכבת מ- 1,439 ₪, לפני מע"מ, המורכבת מחלקים בסך 310 ₪ ו- 1,130 ₪ עבודות.
התובע לא תמך את תביעתו בחוות דעת שמאי, אלא צירף רק הצעת תיקון.
בנוסף, צורף מכתב מאת שמאי, אך לא מדובר בחוות דעת ולפיה נדרש לשפץ מגן קדמי וכל העלות היא בסך 1,000 ₪. לא צוין, לא מקרוב ולא מרחוק, במסמך הנוסף של השמאי, כל צורך בהחלפת פנס קדמי ימני.
זאת ועוד, לאחר שעיינתי במסמכי התובע בלבד, קיים פער בין העבודות שהמליץ עליהן השמאי מטעמו, בסך 1,000 ₪, לבין הצעת התיקון. כל הנזק, על פי מכתב השמאי, של שיפוץ מגן קדמי וכמפורט במסמך מטעם השמאי א. רמי שמאים, ביחס לרכב התובע, עומד על סך 1,000 ₪ בלבד.
הצעת התיקון כללה סך נוסף של 130 ₪ בגין עבודות לפני מע"מ, דהיינו בתוספת של 130 ₪ מהודעת השמאי (שלא נערכה כחוות דעת) וכוללת חלקים שלא נכללו בהודעת השמאי וכל אלה רק על פי מסמכי התובע.
התובע ו/או המוסך מטעמו, לא טרחו להסביר מדוע יש פער בין הערכת השמאי הראשונה לבין הצעת התיקון של המוסך. פער זה הוא בסך של 510 ₪ כולל מע"מ שאין לו כל הסבר.
גם השמאי ציין שמה שנפגע זה פנס איתות ימין ולא ציין פנס קדמי בעלות של 256 ₪.
אוסיף ואומר, כי סתירות רבות בין הצעת התיקון לבין ההערכה הראשונית של השמאי, המתבטאת בפער של 510 ₪, כולל מע"מ.
התובע, על פי המסמכים שלו בלבד, לא הצליח להוכיח את הנזק. אני מקבל את האמור בהערכה הראשונית של השמאי שנזקו של התובע הוא 1,000 ₪ לפני מע"מ וסכום זה בלבד אני פוסק לו.
על כן, אני פוסק לתובעים סך של 1,160 ₪, בתוספת החזר האגרה ששולמה על ידו.
יתר הנזקים לאור הסתירות בין הצעת התיקון לבין ההערכה הראשונית של השמאי מטעם התובע ובשים לב לתמונה שבה רואים כי רק פנס האיתות נפגע, לא הוכחו.
בשולי הדברים אעיר, כי אני מקבל את הצעת השמאי הראשונית מטעם התובע, הצעת התיקן כוללת מרכיבים כגון עבודות פחחות שאין להם כל הצדקה, שעה שכל מה שנדרש, כעולה מהתמונה, הוא אך ורק שיפוץ המגן הקדמי ומשום מה התוספת של ה- 300 ₪ אין לה כל הצדקה.
התוצאה הסופית:-
אני פוסק לתובע 1,210 ₪. הסכום ישולם תוך 30 יום מהיום.
בקשת רשות ערעור תוך 15 יום.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
