- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רזוק נ' עבד אל ראזק ואח'
|
ת"ט בית משפט השלום עכו |
10135-03-09
9.11.2010 |
|
בפני : דנה עופר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. נג'אח עבד אל ראזק 2. מופיד עבד אל ראזק |
: דראר רזוק |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה לביטול ההחלטה מיום 2/6/09, לפיה נדחתה ההתנגדות, בהעדר התייצבות מטעם המבקשים. כן בפני תגובת המשיב לבקשה זו. יצויין כי הבקשה והתגובה הובאו בפני לפני ימים אחדים, עם שובי מחופשת לידה.
לטענת המבקשים, לא קיבלו זימון לדיון בהתנגדותם, ומשום כך לא התייצבו. המבקשים מפנים לטענתם בהתנגדות, לפיה מדובר בשיק שנגנב מהם.
המשיב מתנגד לביטול ההחלטה, וטוען כי המבקשים הוזמנו כדין לדיון, אך בחרו שלא לדרוש את ההזמנה מהדואר. כן טוען המשיב, כי גם החלטת בית המשפט מיום 2/6/09 הומצאה למבקשים, והם ישבו בחיבוק ידיים זמן רב עד שהגישו את הבקשה לבטלה. עוד טוען המשיב, כי טענת הזיוף והגניבה, על אף חומרתה, הועלתה לראשונה רק בבקשה לביטול ההחלטה.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, אני רואה לנכון לבטל את ההחלטה מיום 2/6/09. המבקשים אמנם זומנו כדין, שכן "לא נדרש" הינו בגדר זימון כדין, אולם נראה כי באמת לא ידעו אודות הדיון, שכן למעשה לא התקבלה ההזמנה בידיהם. גם החלטתי מיום 2/6/09 נשלחה אל המבקשים ולא נדרשה, כך שנראה כי לא ידעו גם אודותיה, בסמוך למועד בו ניתנה.
יחד עם זאת, בפי המבקשים טענות הגנה אשר ראוי לבררן, בדבר גניבת השיק וזיוף החתימה. בניגוד לטענת המשיב, הרי שטענות אלו הועלו מלכתחילה, ולא רק בבקשת הביטול. התצהיר אליו מפנה המשיב אינו תצהיר ההתנגדות, אלא תצהיר התמיכה בבקשה להארכת מועד בלבד, שם לא פורטו הטענות לגוף הענין. טענת המבקשים בדבר גניבת השיק הועלתה, כאמור, בתצהיר ההתנגדות , ואף נתמכה באישור בדבר הגשת תלונה במשטרה בשל אובדן שיקים. באישור זה ננקב, בין היתר, מספרו של השיק נשוא תיק ההוצאה לפועל דנן.
בנסיבות אלה, כאשר מחד עומדת למבקשים הגנה ראויה מפני התביעה, ומאידך הם אינם מטפלים כראוי בתביעה המשפטית, לא דורשים דברי דואר ולא עוקבים אחר מתן החלטות בבקשותיהם, אני סבורה כי יש לבטל את ההחלטה, ובמעמד זה אף ליתן למבקשים רשות להתגונן, אך יחד עם זאת, יש לחייבם בהוצאות המשיב.
לאור האמור:
א.ההחלטה מיום 2/6/09 מבוטלת.
ב.ניתנת למבקשים רשות להתגונן מפני התביעה. תצהיריהם (שצורפו להתנגדות) ישמשו ככתבי הגנה. הליכי הוצל"פ מעוכבים.
נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.
התובע יגיש תצהיר מטעמו, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.
אם לא יוגש תצהיר מטעם התובע, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשים.
עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובע לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשים.
ג.אני מחייבת את המבקשים בהוצאות המשיב, ללא קשר לתוצאות ההליך העיקרי, בסכום של 800 ₪. סכום זה יש לשלם תוך 30 יום.
המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים וללשכת ההוצאה לפועל בעכו.
ניתנה היום, ב' כסלו תשע"א, 09 נובמבר 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
