- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רגבים נ' הרשות השופטת ואח'
|
בית המשפט העליון כבית משפט גבוה לצדק |
7491-17
27.9.2017 |
|
בפני השופטים : 1. י' דנציגר 2. י' עמית 3. א' שהם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העותרת: רגבים עו"ד אברהם משה סגל עו"ד דוד סגל |
המשיבים: 1. הרשות השופטת 2. בית משפט עליון 3. נשיאת בית משפט עליון 4. ראש ממשלת ישראל 5. ממשלת ישראל 6. שר החינוך 7. משרד החינוך 8. שרת התרבות והספורט 9. משרד התרבות והספורט 10. ועדת השרים לעיניני טקסים וסמלים עו"ד ברק לייזר עו"ד שי כהן |
| פסק דין | |
השופט א' שהם:
- לפנינו עתירה למתן צו על תנאי בגדרה התבקשנו להורות למשיבים 3-1 לנמק מדוע החליטו "להחרים" את ה"טקס הממלכתי לחגיגות היובל לשחרור יהודה ושומרון בקעת הירדן ורמת הגולן" (להלן:הטקס), העתיד להתקיים ביום 27.9.2017, בגוש עציון; ולהורות למשיבים 10-4 לבטל את הטקס, ככל שלא ישתתף בו נציג מטעם הרשות השופטת. בנוסף, התבקש צו ביניים, אשר יורה לכלל המשיבים "לנקוט מידית וללא דיחוי" בפעולות הנדרשות כדי למנוע את קיום הטקס, ככל שנציג מטעמה של המשיבה 1 לא יפקוד אותו, וזאת עד למתן פסק דין בעתירה. העותרת אף ביקשה כי נקיים דיון דחוף בעתירה לאור העובדה, כי הטקס אמור להתקיים למחרת הגשת העתירה, דהיינו היום, בשעה 19:30.
הרקע להגשת העתירה
- ביום 9.4.2017, התקבלה החלטת ממשלה בדבר קיומו של טקס ממלכתי בגוש עציון לציון "יובל לשחרור יהודה, שומרון, בנימין, הגולן והבקעה" בשנת תשע"ז (החלטה 2605 של הממשלה ה-34 "ציון יובל לשחרור יהודה, שומרון, בנימין, הגולן והבקעה"(9.3.2017)). ביום 9.8.2017, התקבלה בלשכת המשיבה 3 הודעת דואר אלקטרוני מטעם מרכז ההסברה במשיב 9 (להלן: מרכז ההסברה), לפיה ביום 13.9.2017 "יתקיים טקס לציון יובל שנים לאיו"ש [...] הטקס יתחיל בין השעות 19:30-20:00 [...] פרטים מדוייקים יימסרו בהמשך. על מנת להערך כראוי, נשמח לאישור הגעתכם בהקדם במייל חוזר".
ביום 14.8.2017, הודיעה לשכת המשיבה 3 למרכז ההסברה, באמצעות דואר אלקטרוני, כי כב' השופט ניל הנדל ייצג את המשיבה 3 בטקס.
כפי שצויין בתגובת המשיבה 3, ההזמנה המפורטת לטקס, אשר נושאת את הכותרת "ממשלת ישראל מתכבדת להזמינך לחגיגות היובל לשחרור, יהודה, שומרון, בקעת הירדן ורמת הגולן", התקבלה בלשכתה ביום 7.9.2017. יצויין, כבר עתה, כי בנוסח ההזמנה הנ"ל נכתב, כי הטקס יערך במעמד נושאי התפקידים הבאים - נשיא המדינה; ראש הממשלה; שרת התרבות והספורט; שר החינוך; סגן יו"ר הכנסת; ושופט בית המשפט העליון. לעומת זאת, בנוסח ההזמנה לטקס, אשר צורף לעתירה, נאמר כי הטקס יערך במעמד אותם נושאי תפקיד, למעט נשיא המדינה וסגן יו"ר הכנסת, וכי יו"ר הכנסת יכבד את הטקס בנוכחותו.
ביום 25.9.2017, התקבלו בבית המשפט העליון מכתביו של ח"כ עיסאוי פריג' לכב' השופטת אסתר חיות וכב' השופט ניל הנדל, המלינים על השתתפותו המתוכננת של השופט הנדל בטקס, שהוא, לדברי ח"כ פריג', "אירוע בעל גוון פוליטי מאוד מסויים ושנוי במחלוקת בקרב ציבור ישראלי גדול מאוד". עוד נטען באותם מכתבים, כי השתתפותו של השופט הנדל בטקס "תקשה עליו להמשיך ולשפוט ללא פניות במקרים בהם עולה שאלת זכותה של ישראל לנהוג כריבון באותם שטחים (ובנוסף) ...עלולה לצבוע אותו בצבעים פוליטיים ובכך לפגוע באמון הציבור בשופטים ובמערכת המשפט".
ביום 26.9.2017, נשלח אל ח"כ פריג' מכתב מלשכת המשיבה 3, בו נאמר, בין היתר, כי "לאחר בחינה מחודשת של הנושא, הוחלט שאין מקום להשתתפות נציג של הרשות השופטת באירוע [...] הודעה על כך נמסרה למרכז ההסברה עוד קודם לקבלת מכתבך ובלי קשר אליו".
מכאן העתירה שלפנינו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
