מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> קרן ואח' נ' ויצמן ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

קרן ואח' נ' ויצמן ואח'

תאריך פרסום : 04/12/2010 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות נתניה
27086-02-10
02/12/2010
בפני השופט:
עוז ניר נאוי

- נגד -
התובע:
אופיר קרן
הנתבע:
רון ויצמן
פסק-דין

פסק דין

1.בפניי תביעה ותביעה שכנגד לפיצוי בגין נזקים שארעו לרכבי הצדדים כתוצאה מתאונת דרכים.

לטענת הנהגת מטעם התובע, בעת שנסעה בנתיב השמאלי ביותר מבין 4 נתיבים, סטה רכב הנתבעים, ללא כל נקיטת אמצעי זהירות לנתיב נסיעתה, וכתוצאה מכך ארעו הנזקים נשוא התביעה.

2.לטענת הנתבע והתובע שכנגד, בעת שנסע בנתיב השלישי מבין ארבעה נתיבים, מימין לנתיב בו נסעה התובעת הבחין כי קיים עומס תנועה בנתיב בו נסע.

לאחר שבדק כי הדרך משמאל פנויה, עבר לנתיב השמאלי, ונעצר.

לאחר מספר שניות כטענתו, חש לפתע הנתבע במכה בחלקו האחורי של רכבו, כאשר הנתבע טוען ומדגיש כי בעת התאונה היה כבר רכבו כולו בנתיב השמאלי ובעצירה מלאה.

3.לאחר שעיינתי בכתבי הטענות על נספחיהם, שמעתי את עדויות הנהגים, והעדים מטעמם, ראיתי את המוצגים שהגישו הצדדים וכן את ההדגמות שביצעו, אני מחליט לקבל את התביעה במלואה.

4.עדות התובעת היתה מהימנה על בית המשפט.

עדות זו נתמכת בתמונות הנזק אשר צורפו ע"י הצדדים ואשר מאשרים את גירסתה כי הנתבע סטה לנתיב נסיעתה.

5.אילו אכן היתה גירסת הנתבע נכונה, כי אז סביר בעיני כי חזית רכבה של התובעת כולה ולמצער חלקה, היתה נפגעת אך עיון בתמונות הנזק מלמד כי למעט הפנס, הנמצא בצד ימין, הטמבון הקדמי כולו לא נפגע כלל, דבר אשר מתיישב עם גירסת התובעת.

6.סביר בעיני כפי שאישר הנתבע כי הנתבע סטה לנתיב נסיעתה של התובעת, ומבלי ששם לב לנוכחותה ארעה התאונה.

7.הנתבע מסתמך בין היתר על מסמך שערך שוטר אשר הגיע למקום אך שוטר זה לא זומן על ידי הנתבע, דבר שבהתאם להלכה הפסוקה פועל לרעתו.

8.לאור הנ"ל אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעים ביחד ולחוד לשלם לתובעת סך 8,035 ש"ח בצירוף ריבית והפרשי הצמדה כחוק מיום הגשת התביעה ועד לתשלום המלא בפועל.

כמו כן ישאו הנתבעים ביחד ולחוד בהוצאות התובעת בסך 600 ש"ח.

9.התביעה שכנגד נדחית.

10.רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בפתח תקוה בתוך 15 ימים מהיום.

ניתנה והודעה היום כ"ה כסלו תשע"א, 02/12/2010 במעמד הנוכחים.

עוז ניר נאוי, שופט

הוקלד על ידי: אורית זיתוני

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ