ת"א
בית המשפט המחוזי מרכז
|
6549-01-11
26/01/2011
|
בפני השופט:
בנימין ארנון
|
- נגד - |
התובע:
1. קיבוץ גבעת ברנר 2. אגודה שיתופית
|
הנתבע:
הקרן הקיימת לישראל
|
החלטה |
1
לפני
כב' השופט בנימין ארנון
המבקש
1. קיבוץ גבעת ברנר, אגודה שיתופית
ע"י עוה"ד א. הראל, א. כהן ו/או א. אבטובי ממשרד גורניצקי ושות'
נגד
המשיבים
1. הקרן הקיימת לישראל
2. מנהל מקרקעי ישראל מחוז מרכז
ע"י עוה"ד ה. ליבנה-סירוטה מפרקליטות מחוז תל אביב (אזרחי)
החלטה
בהמשך להחלטה אשר ניתנה ע"י הנשיאה, כב' השופטת גרסטל ביום 10.1.2011, לאחר שעיינתי בבקשת התובע להורות על גביית עדות באופן מיידי, בהודעה ובקשה מטעם התובע בקשר עם גביית עדות באופן מיידי,בתגובת הנתבע 2 להודעה זו, וכן לאחר שעיינתי גם בהודעה בקשר לבקשה הדחופה שהוגשה מטעם התובע ביום 4.1.2011 אשר לפי האמור בה נמסר לב"כ התובע כי תגובת הנתבע 2 הינה גם בשמו של הנתבע 1 - הנני מורה בזאת כדלקמן:
בהתחשב בעובדה שגילו של העד מר יעקב זק הינו כ - 97 שנים, כן ירבו, יגיש התובע תצהיר עדות ראשית כשהוא חתום בידי מר יעקב זק ומאומת כדין, וכל זאת - בתוך 10 ימים כמוצע בהודעתם של ב"כ התובע לבית המשפט.
מאחר שלא עלה בידי הצדדים להגיע להסכמה על המועד בו יחקר מר זק על תצהירו כפי שהורתה כב' הנשיאה גרסטל בהחלטתה מיום 10.1.2011, במסגרתה הותרה שמיעת עדותו המוקדמת של מר יעקב זק - הרי שבהתחשב בכך, ולנוכח גילו המתקדם של מר זק ותפקידו בעבר כגזבר התובע - אף אני סבור כי קיימת חשיבות רבה ביותר לכך שחקירתו הנגדית של מר זק על תצהיר עדותו הראשית תעשה בהקדם האפשרי.
הנתבעים מציינים בתגובתם כי נדרשים להם 6 חדשים לצורך הכנת חקירתו של מר זק על תצהירו. אני סבור כי בנסיבות העניין דרישה זו איננה מידתית ואיננה סבירה. לפיכך, לשם חקר האמת ומתוך התחשבות בצורך של הנתבעים להיערך לחקירתו של מר זק על תצהירו ורצונם, כמפורט בתגובתם, להסתייע גם בחוו"ד היסטורית של מומחה - הנני קובע כי חקירתו הנגדית של מר יעקב זק על תצהיר עדותו הראשית תעשה ביום 23.3.2011 בשעה 08:30.
מאחר שעד למועד הדיון שנקבע לשם חקירתו הנגדית של מר יעקב זק על תצהירו טרם יושלמו ההליכים המקדמיים הקשורים בבירורה של תובענה זו, ובכלל זה טרם יושלמו עד למועד זה הליכי גילוי המסמכים - הנני קובע בזאת כי על מנת ליעל את חקירתו של הנגדית של מר זק, לסייע בבירור הפלוגתאות האמיתיות שבין הצדדים, ומתוך רצון להגיע לחקר האמת - ימציאו הנתבעים עד, ולא יאוחר, מיום 16.3.2011 לידי ב"כ התובע העתקים צילומיים מכל המסמכים אשר בכוונתם להגיש כראיה לבית המשפט במהלך חקירתו הנגדית של מר זק על תצהירו.
מובהר בזאת כי אין במתן עדותו המוקדמת של מר זק כדי לפגוע בזכויות כלשהן הנתונות למי מהצדדים לתובענה לפי כל דין, הסכם או בכל אופן אחר. כמו כן מודגש ומובהר בזאת כי אין במתן עדותו של מר זק כדי לפגוע בזכויותיהם של הנתבעים להגיש בקשות נפרדות לדחייתה של התובענה על הסף מחמת התיישנות או בשל קיומה של כל עילת סילוק אחרת כנטען על ידם במסגרת תגובתם לבקשת התובע להורות על גביית עדותו של מר זק באופן מיידי.
המזכירות תמציא החלטה זו בהקדם האפשרי לב"כ הצדדים באמצעות הפקסימליה.
ניתן היום, כ"א שבט תשע"א, 26 ינואר 2011, בהעדר הצדדים.