- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
קוסטרומוב נ' דהן ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
5245-09-12
5.8.2013 |
|
בפני : שרון הינדה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: קרן קוסטרומוב |
: 1. חיים דהן 2. איילון חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה לפסילת מסמכים רפואיים אשר סומנו א' - ה' בבקשת הנתבעים בטענה כי מדובר במסמכים העולים בגדר חוות דעת האסורה להצגה בפני המומחים הרפואיים.
התובעת מסכימה לפסילת המסמך אשר סומן ה' ולגבי המסמכים א' - ד' טוענת כי ניתנו אגב הטיפול הרפואי ועל כן אינם פסולים.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הנני מורה כדלקמן:
המסמך המסומן א' - אמנם מדובר במסמך אשר נערך על ידי רופא של קופת החולים אולם בתגובתה לא הבהירה התובעת את נסיבות הפניה לרופא תעסוקתי, על ידי מי הופנתה ובאיזו מסגרת. עיון במסמך מלמד כי מדובר בבדיקת כושר עבודה וכי הוא מופנה אל מקום העבודה של התובעת ואינו מכיל אלא מסקנה לגבי כשירות התובעת לעבודה והיקף שעות העבודה ועל כן סבורני כי המסמך עולה בגדר חוות דעת ואסור להצגה בפני המומחים.
מסמכים ב' ו- ג' - המדובר באבחון נוירופסיכולוגי וסיכום ביניים של טיפול פסיכולוגי. איני סבורה כי מדובר במסמכים פסולים.
כידוע, גישת הפסיקה היא כי בתחום רפואת הנפש קשה יותר לתחום את קו הגבול בין תיאור טיפולי גרידא לבין חוות דעת (ראו: ברע"א 3906/95 אמר נ' הדר חברה לביטוח בע"מ פ"ד מט(3) 303) ובית המשפט נוהג בגמישות רבה בהתרת הצגת מסמכים בתחום הנפשי למומחים הרפואיים.
במקרה זה נראה כי המדובר במסמכים שנערכו על ידי פסיכולוגים שטיפלו בתובעת במסגרת מרכז השקום בית לוינשטיין שהוא מוסד רפואי מוכר ובלתי תלוי ועל אף קיומן של מסקנות במסגרת האבחון הרי שרובו ככולו עוסק בתיאור מצבה של התובעת וחזקה על המומחים שיוכלו לשמור על נייטרליוטת ועצמאות בשיקול דעתם מכוח ניסיונם ומקצועיותם. יותר מכך, בתחום הנפשי המומחים הרפואיים מפנים לא אחת לקבלת אבחון נוירופסיכולוגי וגם במקרה זה תלויה ועומדת דרישה של המומחית הפסיכיאטרית להפנות התובעת לאבחון מסוג זה, דבר המחזק דעתי כי הצגת המסמכים למומחים חיונית ומשמעותית ולכן אין לפסלם.
מסמך ד' – סיכום אשפוז – גם מסמך זה ניתן אגב הטיפול הרפואי בתובעת בבית לוינשטיין שהוא כאמור גוף בלתי תלוי ונראה כי הוא משקף שלב טבעי בטיפול בתובעת. המסמך מתאר את מצבה הרפואי של התובעת באופן שאינו חורג מהדרוש לצורך סיכום הטיפול בתובעת ועל אף שהמסמך מכיל סיכום והמלצות, גם לגבי מסמך זה סבורני כי אין בו כדי לפגוע באי תלותם של המומחים.
מסמך ה' – לאור הסכמת הצדדים, המסמך ייפסל.
סיכומו של דבר, הבקשה מתקבלת ככל שהיא נוגעת למסמכים המסומים א' ו- ה' ואין להציגם בפני המומחים. ככל שנשלחו למומחים מתבקשים המומחים להשיבם לשולח ולא לעיין בהם.
באשר למסמכים שסומנו ב' – ד' – הבקשה נדחית.
ניתנה היום, כ"ט אב תשע"ג, 05 אוגוסט 2013, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
