- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
קבלת ערעור הסניגוריה בדבר שינוי פרטי עבירות הסמים שבהן הורשע המערער
|
ע בית הדין הצבאי לערעורים |
86-08
14.7.2008 |
|
בפני : 1. אל"ם דורון פיילס -משנה לנשיא 2. אל"ם אבי לוי 3. אל"ם דן חפץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: סמל מתן סלע עו"ד שלמה רכבי |
: התובע הצבאי הראשי עו"ד סגן לורה לאורה הרשקו |
| פסק-דין | |
סמל מתן סלע, המערער, הורשע לאחר שמיעת ראיות בעברה של שימוש בסם מסוכן, שעניינה עשרים מעשים שונים של שימוש בסם מסוג קנביס בנסיבות אזרחיות החל בחודש אוגוסט 2007 וכלה בחודש דצמבר 2007.
בית-הדין קמא הנכבד מצא לתת משקל מלא לאמרת הודיה שנגבתה מהמערער, ובה פירט את מעשי השימוש בסם, וקבע כי זו מתאמתת בשורה של ראיות דבר-מה אשר הוגשו לו: אמרת הפללה של שותף לשימוש בסם, הקלטה שנערכה בין אותו שותף לבין חוקר מצ"ח ובה הודאתו בשימוש משותף, דו"ח המפרט את חופשותיו של המערער, התואם את ציר הזמנים של מועדי השימוש, שנמסרו באמרת ההודיה וכן דברים מתוך אמרת ההודיה, שאותם אישר המערער בעצמו בבית הדין. המערער באמצעות בא-כוחו המלומד, עו"ד רכבי, ערער על הכרעת-הדין של הערכאה קמא וטען כי לא היה מקום להרשיע אותו ביותר מחמישה מעשי שימוש בסם, שבביצועם הודה בבית-הדין. הסנגור המלומד העלה שורה ארוכה של טעמים המקעקעים, לטענתו, את קביעות הערכאה קמא, הן כאלה הנוגעים למשקלה הפנימי של אמרת המערער במצ"ח, הן כאלה המתייחסים לנסיבות גביית האמרה ופעולות החקירה שננקטו, הן כאלה הנוגעים לאופי התוספת הראייתית הנדרשת במקרה שכזה כאשר, לפי הטענה, תוספת ראייתית שכזו אין למצוא בחומר הראיות שהוצג לפני בית-הדין.
לאחר שטענו הצדדים לפנינו, ובעקבות הערותינו באו הצדדים בדברים ביחס לתוצאה הראויה בערעור זה והודיעו בכתב כי הגיעו להסכמה שלפיה ישונה נוסח הרשעת המערער.
הסכמת הצדדים מביאה לטעמנו לתוצאה ראויה, ואנו מאמצים אותה, אפוא, ככתבה וכלשונה.
הערעור מתקבל במובן זה שחלף פרטי העברה שבהם הורשע המערער בערכאה קמא, אנו קובעים כי פרטי הרשעתו ינוסחו כדלקמן -
"בהיותו חייל בצה"ל, בתקופה שבין החודשים אוגוסט 2007 ודצמבר 2007, או במועדים סמוכים לכך, עת יצא לביתו השתמש, ללא היתר כדין, בסם מסוכן, דהיינו, עשה שימוש בסם מסוכן מסוג קנביס ("חשיש") באמצעות סיגריות מגולגלות ("ג'ויינט") וכלים מאולתרים לשימוש בסם מסוכן ("באנג") בצוותא חדא עם טור' בן בר-אל, סמל רועי סומך, רב"ט מיכאל ווקנין, סמל עידו רבן, רב"ט אסף סויט, סמל ערן שימשי, האזרח ניר ישראל והאזרח טל הפלגוט".
רשמנו לפנינו דבריו של המערער, אשר היו חלק מהסכמת הצדדים לפנינו, שלפיהם הוא מביע חרטה מלאה וכנה על מעשיו וכן כי הוא מגלה מוטיבציה רבה להמשך שירות תקין ותורם לצה"ל. כן רשמנו לפנינו את תקוותו של המערער שהלקחים, שאותם הפיק ממעידתו, כמו גם חוות-דעת מפקדיו יאפשרו לו להמשיך שירותו בצה"ל.
ניתן והודע היום, י"א בתמוז התשס"ח, 14 ביולי 2008, בלשכה ויועבר לידיעת באי-כוח הצדדים על-ידי המזכירות.
______________ ______________ ______________
משנה לנשיא שופט שופט
חתימת המגיה: _________________ העתק נאמן למקור
רס"ן נילי שרעבי-בלומנטל
תאריך: ______________________ ק' בית הדין
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
