- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
צלניק נ' שלג ואח'
|
ת"א בית המשפט המחוזי מרכז |
24329-09-09
18.1.2012 |
|
בפני : אברהם יעקב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ישראל צלניק |
: 1. שמעון שלג 2. ניסים שלג 3. לשכת רישום מקרקעין נתניה |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.זוהי תובענה להורות על רישום זיקת הנאה לטובת התובע על השטח המסומן בצהוב בתצ"א שהוגשה וסומנה כמוצג ת/3, וכן להורות לנתבעים להסיר את יציקת הבטון מהשביל המוביל לאותו שטח.
סעד זה הוא הסעד שהתבקש בסיכומי התובע, בניגוד לסעדים המבוקשים בכתב התביעה. משכך הם פני הדברים, אני רואה את התובע כמי שויתר על שאר הסעדים שביקש בכתב התביעה וצמצם את עתירתו לסעד האמור לעיל, כאמור בסיכומיו.
2.התובע, הינו הבעלים של עסק להשחזה תעשייתית והוא השוכר של בית עסק הנמצא בתת חלקה 25/78 בגוש 8235, ברח' המסגר 14 בנתניה.
בתחילה שכר התובע את אחת היחידות בבניין לצורך עסקו, וכיום הוא הבעלים הרשום של תת חלקה 25 בבניין, שם הוא מנהל את בית העסק שלו.
התובע שכר את בית העסק החל מתחילת חודש מאי 1978, ולטענתו, מאז ולמשך תקופה העולה על 30 שנה עשה שימוש בשטח המסומן בצהוב בת/3 לצורך החניית מכוניתו.
הנתבעים הינם הבעלים של תת חלקה 18 בבניין ששטחה 1 מ"ר, אך אליה צמודים 505.7 מ"ר הנמצאים בחצר האחורית של הבניין – שם החנה התובע את מכוניתו במהלך השנים.
הנתבעים רכשו את זכויותיהם במסגרת הליך כינוס נכסים לצורך מימוש משכון, אשר התנהל בלשכת ההוצל"פ בתל-אביב. הסכם הרכישה נחתם בשנת 2007.
3.לטענת התובע הוא אכן שכר את המבנה החל מחודש מאי 1978, אך קיבל את החזקה בו כחודש או חודשיים קודם לכן לצורך התארגנות במקום וכי מרגע שקיבל את החזקה, החל להחנות את מכוניתו באותו שטח האמור לעיל.
4.בסעיף 8 לכתב ההגנה כפרו הנתבעים באמור בסעיפים 3 ו-4 לכתב התביעה ובכך יצאו ידי חובתם לכפור בטענת התביעה העיקרית, לפיה החנה התובע את מכוניתו בתוך אותו שטח במהלך 31 השנים האחרונות.
לפיכך, אני דוחה את טענת התובע כאילו הנתבעים הסכימו לטענתו העובדתית בדבר החניית מכוניתו במקום במהלך 30 השנים האחרונות.
5.אין מחלוקת שעל התובע להוכיח את כל העובדות הרלבנטיות לצורך קבלת הסעד המבוקש.
לכן, חובה היה על התובע להוכיח כי עשה שימוש רצוף במשך 30 שנה באותו תא שטח לצורך החניית מכוניותיו.
לטעמי, כשל התובע במשימתו זו.
6.התובע לא הצליח להראות כי היה הבעלים של כלי רכב בשנת 1978.
במהלך דיון ההוכחות הוגש מטעם הנתבעים ספק התקבולים והתשלומים של התובע וסומן נ/2.
באותו מסמך, בטור המיועד לרישום התשלומים (הוצאות העסק), ישנו מקום מיוחד לרישום הוצאות עבור רכב ורכישת ציוד. רק בחודש פברואר 1979 מופיע רישום ראשון של רכישת סולר ושמן, ובחודש מרץ 1979 מופיע רישום של רכישת צמיגים ושמן מנוע. כמו כן באותו חודש יש רישום של הוצאה בגין תיקון מנוע. לפני מועד זה אין כל אזכור להוצאה כלשהי הכרוכה ברכישת רכב, או בשימוש בו.
התובע אמנם העיד כי הוא בעלים של כלי רכב באופן רצוף החל מ-1967, אך לבד מעדותו זו לא הביא כל ראיה לטענה האמורה.
בעניין זה, עדותו של התובע היא עדות יחידה של בעל דין. מאחר ומדובר בלב העניין, ראוי היה שהתובע יביא ראיות תומכות לטענתו זו – ראיות שבנקל ניתן היה להציג.
התובע יכול היה להזמין עדים שיעידו על רציפות הבעלות ברכב בשנים הרלבנטיות. כמו כן יכול היה להביא רישומים ממשרד התחבורה המעידים על בעלות שלו בכלי רכב באותן שנים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
