חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

צוריאל ואח' נ' מנדלבליט

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חיפה
19287-04-10
4.10.2010
בפני :
רננה גלפז מוקדי

- נגד -
:
1. אורלי צוריאל
2. עופר צוריאל

:
נתן מנדלבליט
פסק-דין

פסק דין

1.הצדדים הסמיכו את בית המשפט לפסוק במחלוקת שבינהם על דרך הפשרה ובהתאם לסעיף 79 א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד – 1984, לאחר שקיבלו הסבר אודות מהות ההליך.

2.לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובצרופותיהם, ולאחר ששמעתי את הצדדים ובחנתי את ראיותיהם ואת טיעוניהם, הנני מחליטה לחייב את הנתבע לשלם לתובעים, ביחד ולחוד, סך של 14,000 ₪, סכום הכולל בתוכו אף את הוצאותיהם והפרשי הצמדה וריבית עד למועד מתן פסק הדין.

3.למסקנה זו הגעתי, בין היתר, בשים לב לעניינים הבאים:

א.הצדדים הסכימו בחוזה ביניהם כי שכר הדירה ישולם בהמחאות אשר יימסרו בתחילת כל אחת מתקופות הביניים של השכירות, מראש, לידי הנתבע, אולם תתבצע התקזזות בין הצדדים בהתאם לשער הדולר שיהיה במועד התשלום.

בהתאם לכך, נהגו הצדדים, הדדית, במהלך תקופת החוזה.

הנתבע טען, אמנם, כי טרם תקופת האופציה, סוכם על תשלום שקלי שאינו צמוד לדולר, אולם זולת טענה זו, לא הובאה כל ראיה לכך והתובעים הכחישו מכל וכל כי נעשה שינוי בתנאי התשלום שהוסכמו ביניהם בחוזה.

ב.בחוזה בין הצדדים סוכם על העלאת שכר הדירה באופן עקבי, מדי שנה במהלך תקופת החוזה, באופן שבפועל, הועלה שכר הדירה במהלך התקופה בעשרות אחוזים.

ג.בחוזה, ניתנה לתובעים האופציה החד-צדדית, להארכת תקופת החוזה בהודעה מראש לנתבע, כאשר נקבע כי אופן תשלום דמי השכירות יהיה בהתאם להסכמות הצדדים בכל הנוגע לתקופת החוזה הראשונה.

עוד הוסכם בין הצדדים כי שכר הדירה לתקופת האופציה יועלה עד 10%. בפועל, הועלה שכר הדירה ב- 10%, על פי דרישת הנתבע, בכל שנה מן השנים במהלך תקופת האופציה.

התובעים בחרו לנצל את האופציה ובכלל זה הסכימו להעלאת שכר הדירה בשיעור המקסימלי על פי החוזה – 10% לכל שנה. לא נערך כל הסכם נוסף בכתב בין הצדדים בכל הנוגע לתקופת האופציה.

ד.שער הדולר החל לרדת במהלך תקופת האופציה ובפועל, ירד באופן משמעותי במהלך תקופת האופציה.

4.לאור האמור, ישלם הנתבע לתובעים את הסך של 14,000 ₪, זאת בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן, יישא הסכום האמור הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד למועד התשלום בפועל.

המזכירות תשלח את פסק הדין לצדדים בדואר רשום.

ניתן היום, כ"ו תשרי תשע"א, 04 אוקטובר 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>