חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

צובארי נ' צובארי ואח'

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית משפט השלום פתח תקווה
42555-03-10
1.11.2010
בפני :
ניצה מימון שעשוע

- נגד -
:
תהילה צובארי
:
1. אלון צובארי
2. אורית צובארי

פסק-דין

פסק דין

בפני בקשה למתן פסק דין הצהרתי לפיו המטלטלין המצויים בביתם של המבקשת והמשיב 1, שהינם בני זוג נשואים, שייכים למבקשת בלבד.

לבקשה צורפה רשימה של המטלטלין, הכוללת 16 פריטים, ביניהם טלויזיה, מכונת כביסה, מקרר, תנור, מזגן, ריהוט ביתי ומחשב.

אין חולק, כי הבקשה הוגשה בעקבות עיקולים שהוטלו על המטלטלין ע"י המשיבה 2, שהינה גרושתו של המשיב 1, ואשר קיים לזכותה חוב מזונות פסוק שלגבייתו פתחה המשיבה 2 בהליכי הוצל"פ.

הבקשה לא נתמכה בקבלות או חשבוניות שיעידו על כך שהמטלטלין נרכשו ע"י המבקשת לבדה. שתי הקבלות היחידות שצורפו הן מנובמבר ודצמבר 2005, היינו לאחר נישואי המבקשת והמשיב 1 באוקטובר 2005. שתיים מהקבלות (ריהוט חדר שינה) הינן על שם המשיב 1 בלבד, ואילו השלישית (מוצרי החשמל) הינה ע"ש המבקשת והמשיב 1 ביחד. המבקשת טוענת כי היא לבדה שילמה עבור המטלטלין הללו, אולם טענה זו לא הוכחה, באשר מדובר בשני בני זוג נשואים המתגוררים יחד ומנהלים משק בית משותף, כך שגם אם בפועל בוצע התשלום בשיקים מחשבונו של אחד מהם, אין הדבר מעיד על כך שהמטלטלין נרכשו ע"י בן הזוג המשלם דווקא, אלא על חלוקה של ההוצאות והרכישות המשותפות בין שני החשבונות של בני הזוג. יתר על כן, הוצאת החשבוניות בגין חדר השינה ע"ש המשיב 1 דווקא, תומכת במסקנה כי הוא שמסר שיקים שלו לתשלום, ולא המבקשת.

מחקירת המבקשת עלתה אי מהימנות, שכן הוצג לה מסמך בחתימתה מנובמבר 2009, בו כתבה – במסגרת בקשה להסרת העיקול על המטלטלין – כי כל המטלטלין (ההדגשה במקור) בבית המגורים המשותף לה ולמשיב 1 נקנו מכספה "לפני החתונה (נדוניה)", וכזכור הוכח כי חלק ניכר מהם – ריהוט חדר השינה, המקרר, התנור, המייבש והמיקסר – נרכשו אחרי הנישואין, בשלהי שנת 2005, והיו בחזקת בני הזוג בנובמבר 2009. מכאן שהמבקשת טענה טענה שיקרית בפנייתה בכתב להוצאה לפועל (נ/1).

לא הוצגו כל ראיות או מסמכים אחרים לתמיכה בטענה כי יתר המטלטלין ברשימה נרכשו לפני הנישואין, אף לא לטענה שהועלתה לראשונה בחקירה הנגדית, כי הטלויזיה ניתנה למבקשת כמתנה ע"י הוריה.

יצויין כי המבקשת אינה עובדת למחייתה מזה 3.5 שנים, בהיותה מטופלת בשני ילדים קטנים, ולפני כן עבדה כמזכירה בשכר מינימום. המשיב 1 עובד כמחסנאי ויש להניח כי משכורתו גבוהה יותר.

ההתרשמות היא, כי הבקשה מהווה "מיזם משותף" של המבקשת והמשיב 1 ובבסיסה נסיון להתחמק מביצוע פסק המזונות כנגד המשיב 1 בהליכי ההוצל"פ.

לפיכך אני דוחה את הבקשה.

אני מחייבת את המבקשת בהוצאות המשיבה 2 בסך 800 ₪.

ניתן היום, כ"ד חשון תשע"א, 01 נובמבר 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>