- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
צובארי נ' בקשי ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות ראשון לציון |
30005-12-09
22.3.2010 |
|
בפני : שאול מנהיים |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יחיאל צובארי |
: 1. אתי בקשי 2. בנימין בקשי |
| פסק-דין | |
פסק דין
תביעה לתשלום דמי תיווך.
הנתבעים, אם ובנה, חתמו על הסכם לתשלום דמי תיווך, שבו צוינו פרטי הדירה אשר רכשו. בניגוד לנטען בכתב ההגנה, הודתה הנתבעת כי חתימתה מופיעה לצד פרטי הדירה בטופס ולא רק בתחתית הטופס, ומכאן שלא נכון היה לטעון כאילו התובע, מתווך מקרקעין, הוסיף את פרטי הדירה לטופס ההתחייבות רק בדיעבד.
הנתבעים הודו כי התובע הוא שהביא אותם לראשונה לדירה, שאותה בסופו של דבר רכשו. לטענתם, היה אירוע שבו לא עלה בידם לקבל מפתחות או ליצור קשר עם המוכר לצורך אחת הפעולות הכרוכות בביצוע העסקה והמתווך לא סייע בידם, אולם אין מחלוקת שבסופו של דבר הרכישה הושלמה בהצלחה. עוד טענו כי המתווך, התובע, לא נכח בחתימת החוזה. על כן טענתם בכתב ההגנה הייתה כי התובע לא היה הגורם היעיל ברכישה. דין הטענה להידחות.
כאשר אין מחלוקת שהמתווך הוא שהציג לראשונה את הדירה לרוכשים והוא שיצר את הקשר הראשון בינם לבין המוכר, אשר השתכלל לכלל עסקת מכר שלא רק נחתמה אלא גם בוצעה (ואזכיר שדי בכך שנערכה התקשרות בת תוקף גם אם בסופו של דבר לא בוצעה), די בכך כדי לומר שהוא היה הגורם היעיל, גם אם לא היווה באופן צמוד את כל שלבי ההתקשרות בכלל וביצוע החוזה בפרט. למעשה תפקידו של מתווך מסתיים עם עריכת חוזה בר תוקף בין הצדדים לעסקה. אין גם חובה שהמתווך יהא נוכח בעת החתימה על חוזה כזה.
אין מחלוקת שסכום התביעה משקף את סכום דמי התיווך המגיעים על פי ההתחייבות שבכתב שצורפה לכתב התביעה. אין מחלוקת גם שיש להוסיף מע"מ על דמי התיווך, מפני שהדבר מחויב על פי חוק. מעל הצורך אזכיר כי בסעיף 12 להתחייבות נכתב הדבר גם במפורש.
התוצאה הסופית היא כי התביעה מתקבלת. הנתבעים, יחד ולחוד, ישלמו לתובע סך של 12,233 ש"ח (כולל מע"מ) בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (24/12/2009) ועד התשלום בפועל.
עוד ישלמו הנתבעים יחד ולחוד לתובע סך של 350 ש"ח הוצאות משפט, גם כן בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 24/12/2009 ועד התשלום בפועל.
המזכירות תשלח פסק הדין לצדדים באמצעות הדואר.
ניתן היום, ז' ניסן תש"ע, 22 מרץ 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
