צו כינוס נכסים בתיק בשא 184176/06
|
בש"א בית משפט השלום תל אביב-יפו |
184176-06
27.12.2006 |
|
בפני : שינמן יעקב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: טקליס שרותי מימון בע"מ |
: רובילד בע"מ |
| צו כינוס נכסים | |
1. לאחר עיון בבקשה למינוי כונס נכסים שהגישה המבקשת נגד המשיבה ובהתאם לסימן א' לפרק כח' לתקנות סד"א, התשמ"ד - 1984, ולאחר ששוכנעתי על בסיס ראיות מהימנות לכאורה, כי יש מקום להיענות לבקשה, ולמנות כונס נכסים זמני לציוד המחשבים המפורט בנספח ב' לבקשה אצל המחזיקה - המשיבה (להלן: "הציוד" או "הנכס"), מאחר ו:
א. קיים חשש ממשי לפגיעה ניכרת בערכו של הציוד, או
ב. קיים חשש ממשי לכך שהמשיבה או אדם אחר מטעמה עומד להעלים את הציוד, או
ג. אי מתן הצו יכביד באופן ממשי על ביצוע פסק הדין.
אני ממנה בזה את עו"ד טל קנת מרח' אחד העם 60 ת"א (להלן: "הכונס"), לכונס נכסים על הציוד המצוי בכפר רופין אצל המשיבה.
יואר ויודגש, כי על כונס הנכסי, במסגרת תפקידו, ובטרם ביצוע הפעולות האמורות להלן, לבצע מאמץ לבדוק אם טרם מונו כונסי נכסים, בתיקי הפירוק שצוינו על ידו.
2. על אף קיומו של קשר מקצועי בין בעלי הדין לכונס, אני סבור שלא יהיה בדבר כדי לפגוע בביצוע יעיל והוגן של הצו, ואולם המשיבה רשאית לעתור להחלפת הכונס.
3. בתוקף תפקידו, על הכונס לתפוס את הנכס, להובילו ולאחסנו במקום בטוח תוך שמירתו וביטוחו.
4. בטרם כניסתו לחצרים, ימסור הכונס את הצו בליווי הודעה המסבירה את משמעות הצו לפי טופס 44א. שבתוספת הראשונה לאדם שנגדו ניתן הצו או לאדם בגיר אחר האחראי על החצרים מטעמו ויידע אותו בדבר זכותו להתייעצות טלפונית עם עורך דין, במידת האפשר, וזכותו להגיש הודעת הצטרפות להליך בתוך 20 ימים, לבקשת האחראי על החצרים יסביר לו הכונס בשפה ברורה את משמעות הצו, וכי סירוב לאפשר את ביצועו מהווה ביזיון בית משפט ועשוי לשמש ראייה במסגרת ההליך המשפטי.
5. כניסה לחצרים, או תפיסה של הנכס ייעשו בידי הכונס בנוכחות האחראי על החצרים ובנוכחות שני עדים, אלא אם כן אישר האחראי על החצרים בכתב, כי אינו מעוניין בנוכחות עדים.
6. בתוקף תפקידו, רשאי כונס הנכסים לרשום את דבר צו כינוס הנכסים בספרי החברה, ברשם החברות.
7. הכונס יגיש בתוך 7 ימים מהיום דו"ח אודות הפעולות שביצע לשם מימוש החלטה זו. הדו"ח יהא חתום בידי הנוכחים בביצוע והעתק ממנו יומצא למי שאליו מופנה צו הכניסה לחצרים ולבעלי הדין, תוך אותו מועד. הדין וחשבון יכלול, בין השאר, רשימה של הנכסים שנתפסו בעת החיפוש, והערות של האחראי על החצרים שנכח בעת ביצוע הצו.
8. הכונס לא ישתמש בנכס, במידע או במסמכים שהגיעו אליו עקב תפקידו, ולא יגלה מידע או מסמכים כאמור לאחר, עד לקיום דיון במעמד הצדדים שבו יכריע בית המשפט מה יעשה בהם. הכונס ינקוט אמצעים, ככל הדרוש, כדי להבטיח שהעובדים בשירותו והנוכחים בעת ביצוע פעולות, ישמרו על סודיות.
9. בתוך 21 ימים מעת מתן הצו יפורסם תוכנו של הצו בעיתון יומי אחד - "מעריב" או "הארץ".
10. בביצוע כל פעולה אחת או נוספת ינהג כונס הנכסים על פי הוראות תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: "תקסד"א") ויפנה לבית המשפט לקבלת הוראות ויגיש דו"ח לביהמ"ש לפני כל פעולה אופרטיבית.
11. בהתאם להוראות תקנות 364 ו- 365(ב) ו- 391(1) לתקסד"א הצו יכנס לתוקפו ויומצא למשיבה לאחר שכונס הנכסים והמבקשת יפקידו, לא יאוחר מאשר תוך 3 ימים מהיום את הערובות וההתחייבויות האמורות להלן:
א. בהתאם להוראות תקנה 391(1) לתקנות סד"א, תשמ"ד - 1984, הצו יכנס לתוקפו ויומצא למשיבה לאחר שכונס הנכסים יפקיד התחייבות עצמית ע"ס 100,000 ש"ח.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|