- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
צברי נ' אגד ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות ירושלים |
4333-09
24.5.2010 |
|
בפני : אנה שניידר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: טילי צברי |
: 1. אגד אגודה שיתופית לתחבורה בישראל בע"מ 2. אחמד סייאד |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.עניינה של התובענה שלפנינו, פיצוי התובעת בשל נזק אשר נגרם לרכבה בתאונת דרכים שאירעה ביום 1.9.09 בפסגת זאב, ירושלים (להלן – התאונה).
2.על פי כתב התביעה, התובעת נסעה מאחורי אוטובוס של הנתבעת 2, שהיה נהוג בידי הנתבע 1 (להלן – הנתבע).
לפתע עצר האוטובוס, והתובעת עצרה מאחוריו. לטענתה, הואיל ושמרה מרחק בלימה מספיק לכן לא היתה שום התנגשות בינה לבין האוטובוס, אולם ללא כל סיבה התדרדר האוטובוס אחורה. התובעת לא יכלה לנסוע לאחור הואיל ורכבה נפגע מאחור על ידי רכב שהיה מאחוריה, וכתוצאה מכך פגע האוטובוס בפגוש הקדמי של רכבה וגרם לו נזק.
3.התובעת דורשת סכום של 3,778 ₪ הכולל תיקון הנזק הישיר בפגוש בסך 3,204 ₪, שכר טרחת השמאי בסך 524 ₪, וכן הוצאות משפט בסך 50 ₪.
4.לטענת הנתבעים בכתב ההגנה, הנתבע עצר את האוטובוס ברמזור אדום ולפתע חש בפגיעה בחלקו האחורי של האוטובוס. משירד הנתבע מהאוטובוס, התברר כי רכבה של התובעת הוא זה שהתנגש בו מאחור.
עוד נטען, כי התובעת לא שמרה מרחק מספיק מהאוטובוס ו/או הרכב הנוסף, שהתנגש ברכב התובעת מאחור, הוא זה שהדף את רכב התובעת קדימה לעבר האוטובוס.
5.לאחר ששמעתי את הצדדים ועיינתי במסמכים ובתמונות, הגעתי למסקנה כי דין התביעה להידחות.
התובעת אמרה בעדותה כי עובר לתאונה היה המרחק בינה לבין האוטובוס כשלושה עד ארבעה מטרים (פרוטוקול עמ' 1 שורה 19).
אין סבירות כי אוטובוס יתדרדר מרחק כזה, וזאת כאשר הנתבע העיד כי השתמש בבלם יד הואיל ועמד ברמזור אדום ולא קיימת אפשרות של התדרדרות כאשר האוטובוס עומד עם בלם יד (פרוטוקול עמ' 2 שורות 23-24 וכן 30-31).
6.אמנם התובעת הכחישה נמרצות אפשרות שהועמדה בפניה על ידי בית המשפט לפיה היא לא שמה לב, עקב הפגיעה ברכבה מאחור על ידי הרכב שהיה מאחוריה, לכך שרכבה נהדף לכיוון האוטובוס (פרוטוקול עמ' 1 שורות 23 – 25), ומאידך הודתה, בהגינותה, כי אין ביכולתה לומר אם האוטובוס היה בעצירה אם לאו הואיל והיתה מאד נרגשת מהתאונה (שם, שורות 20 – 22).
7.בנסיבות אלה, קיימת סבירות גבוהה כי רכב התובעת אכן נהדף לעבר האוטובוס על ידי הרכב שפגע ברכבה מאחור, ואשר איננו חלק מהתביעה שלפנינו.
בכל מקרה, התובעת לא הרימה את הנטל המוטל עליה להוכחת טענתה לפיה האוטובוס התדרדר ופגע ברכבה. ככל הנראה, כפי שנאמר לעיל, המצב היה הפוך, ולכן ראיתי להעדיף בענין זה את גירסת הנתבע לנסיבות התאונה על פני גירסת התובעת.
8.לאור האמור, התביעה נדחית.
לפנים משורת הדין אין צו להוצאות וכל צד ישא בהוצאותיו.
ניתן להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בירושלים תוך 15 ימים.
המזכירות תשלח העתק מפסק הדין לצדדים.
ניתן היום, י"א סיון תש"ע, 24 מאי 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
