פש"ר 987-05 אקסלרוד חיים נ' פרוכטר משה ואח'

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי בחיפה

3.7.2014
בפני השופטת:
בטינה טאובר

- נגד -
החייב:
משה פרוכטר
עו"ד נפתלי נשר
המשיב:
כונס הנכסים הרשמי להלן: "הכנ"ר"
החלטה
 

 

1.בפניי בקשה נוספת, שהוגשה על ידי מר משה פרוכטר (להלן: "החייב"), אשר כותרתה "הודעה מטעם החייב ובקשה בהולה למתן הוראות", במסגרתה הודיע החייב, כי שילם מקצת מחוב פיגוריו, סך של 14,000 ₪, וכי על בית המשפט להורות לנאמן ולכנ"ר להגיש תגובתם לבקשת ההפטר שהגיש החייב ביום 15/05/14.

 

2.מעיון בתיק עולה, כי תגובת הנאמן לבקשת ההפטר הוגשה עוד ביום 26/05/14 ואף החייב הגיש תשובה לתגובה זו ביום 28/05/14.

 

3.יצוין, כי במסגרת הדיון שהתקיים ביום 15/06/14, אשר במסגרתו נדונו כל הבקשות התלויות ועומדות, הובהר לחייב, כי כל עוד קיים חוב פיגורים משמעותי, לא תידון בקשת ההפטר. בהחלטה זו אף אושר לנאמן לפעול לקבלת הצעות למכירת הדירה, הידועה כגוש 11188, חלקה 77/28, וכן לקבל הצעות מחיר, בדבר עלויות התאמת הדירה, הידועה כגוש 11188, חלקה 77/27, לצרכי מגורים ועל מנת לקדם את מימוש זכויות החייב במקרקעין.

 

4.בתחשיבים שונים שהגיש החייב לתיק בית המשפט טען, כי לא תיוותר לקופת פשיטת הרגל יתרה ממכירת הנכסים ובכל מקרה התמורה תפחת מסך של 167,000 ₪, אותו מציע החייב לנושיו תמורת הפטרו, הכולל כבר את תשלום הסך של 14,000 ₪ ששולם על ידי החייב על פי פקודת המאסר שהוצאה לחייב.

 

הנאמן והכנ"ר חלקו על תחשיבי החייב וביקשו לממש את ההחלטה בדבר פירוק השיתוף שניתנה ביחס לשתי דירות של החייב ורעייתו.

 

5.חוב הפיגורים העדכני של החייב, לאחר ביצוע התשלום בסך של 14,000 ₪ על חשבון חוב הפיגורים עומד על 83,500 ₪.

 

בפועל, מציע החייב לנושיו תמורת הפטרו תשלום סך של 69,500 ₪, לאחר פירעון חוב הפיגורים.

 

6.החייב שב והודיע, כי ההצעה הכספית המוצעת על ידו הינה לטובת הפטר בלבד, כי טוב יעשה בית משפט אם יאמץ את בקשת החייב, שכן החייב אינו נכון לשלם בשלב זה את חוב פיגוריו. לטענתו, נובע הדבר מן העובדה, כי העמותה, המוכנה להעמיד לטובת החייב את הכספים, נכונה לעשות כן אך ורק בתמורה להפטרו של החייב.

 

7.לשם שלמות התמונה יצוין, כי כנגד החייב הוגשו 6 תביעות חוב על סך של 1,995,853 ₪, מתוכן אושרו על ידי הנאמן 4 תביעות חוב בסך של 1,062,198 ₪.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>