חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פש"ר 6408-08-10 גביזון נ' כונס נכסים רשמי תל אביב ואח'

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
6408-08-10
14.6.2015
בפני השופטת:
ריקי שמולביץ

- נגד -
המבקש:
ברוך גביזון
המשיבים:
1. כונס נכסים רשמי תל אביב
2. יריב שי ישינובסקי (מנהל מיוחד)
3. המרכז לגביית קנסות אגרות והוצאות
4. רשות האוכלוסין
5. ההגירה ומעברי הגבול - מרכז שירות ומידע ארצי

החלטה
 

לפני בקשת החייב לפי סעיף 33 לפקודת פשיטת הרגל לאשר הצעת הסדר נושים שבמסגרתה התחייב לשלם 130,000 ₪ מעבר לסכום שהצטבר בקופת הכינוס (בבקשתו טען החייב כי נכון לאותו מועד הצטבר בקופת הכינוס סך של כ-36,000 ₪).

בדיון בהצעת ההסדר שהתקיים ביום 9.12.14 עדכנה ב"כ המנהל המיוחד כי הצעת ההסדר מבוססת על התחייבות החייב לשלם דיבידנד בשיעור של 40% לפחות מתביעות החוב שאושרו ע"י המנהל המיוחד וכי ההצעה זכתה לאישורם של 5 מתוך 8 נושיו של החייב האוחזים ב-82% מהיקף הנשייה המאושרת.

ב"כ המנהל המיוחד הודיעה כי הנושה העיקרי רשות המיסים הודיעה כי היא מסכימה לראות את הקנסות כחוב נדחה ולפיכך עתידים הנושים לקבל דיבידנד בשיעור העולה על 40%. עוד עדכנה כי

המרכז לגביית קנסות התנגד להצעת ההסדר.

הכנ"ר הודיע כי הוא מסכים להצעת ההסדר

לאחר הדיון הגיש ב"כ החייב הודעת עדכון ובקשה בהסכמה לעיכוב מתן החלטה אשר במסגרתה עדכן כי פנה לרשות המיסים בבקשה להקטנת ריבית הפיגורים והקנסות והציע להם להצטרף להסכמת יתר הנושים לתשלום דיבידנד בשיעור של 40% מהחוב הנתבע על ידם וכי הוא ממתין לתשובתם.

ביום 4.5.15 הודיע המרכז לגביית קנסות כי הוא מסכים להצעת ההסדר של החייב ומבטל הריבית והקנסות בגין חובו של החייב.

ביום 8.5.15 הודיע ב"כ החייב כי גם רשות המיסים נתנה הסכמתה להצעת ההסדר.

ביום 26.5.15 אישרה ב"כ המנהל המיוחד את הסכמת רשות המסים והמרכז לגביית קנסות לוותר על תביעותיהם ההדדיות כלפי החייב בכפוף לתשלום דיבידנד בשיעור של 40% (נטו) תוך המועד שהתחייב לגביו. הודגש כי בהתאם להסכם בין המנהל המיוחד לבין החייב על החייב להפקיד הסכום הנוסף שהתחייב לגביו היינו 130,000 ₪ גם אם בעקבות האמור ישולם לנושים דיבידנד בסכום העולה על 40% נטו.

צו הכינוס נגד החייב ניתן ביום 30.8.2010. הושת על החייב צו תשלומים בסך של 600 ₪ לחודש אשר בהמשך הועלה מספר פעמים.

התנהלותו של החייב בהליך לקתה במחדלים בין היתר, יצירת חוב פיגורים ואי הגשת דו"חות כנדרש.

החייב לא הוכרז פושט רגל בשל רצונו להציע הצעת הסדר לנושיו.

החייב הציע מספר הצעות הסדר אשר לא זכו לרוב הנדרש.

כאמור ההצעה הנוכחית היא לתשלום סך של 130,000 ₪ מעבר לסכום שהצטבר בקופת הכינוס באופן שישולם לנושים דיבידנד בשיעור של 40% נטו לפחות מתביעות החוב שלהם ולאחר עדכון תביעות החוב של רשות המיסים והמרכז לגביית קנסות כאמור.

משזכתה ההצעה לרוב מניין ורוב ערך כנדרש בהתאם לפקודת פשיטת הרגל ולאחר ששוכנעתי כי ההצעה סבירה ומיטיבה עם הנושים אני מאשרת אותה.

החייב ישלם הסכום של 130,000 ₪ לקופת הכינוס תוך 60 ימים מהיום.

הסכום האמור כולל הוצאות ההליך.

בכפוף לביצוע התשלום במלואו במועדו יגיש המנהל המיוחד פסיקתא לחתימה.

משימה למתן החלטה ליום 1.10.15.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>