דיאב ואח' נ' כונס נכסים רשמי מחוז חיפה והצפון ואח'
|
פש"ר בית המשפט המחוזי חיפה |
59164-12-15
7.5.2017 |
|
בפני השופט: נאסר ג'השאן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
"החייב": דיאב שיהאב אלדין עו"ד נדב שפירא |
"הכונ"ר": הכונס הרשמי מחוז חיפה |
| החלטה | |
1.בפניי בקשת פז חברה לנפט בע"מ (להלן : "פז") להתיר המשך ההליכים שפתחה במסגרת תיק הוצאה לפועל 10-70096-14-2 למימוש משכון על מניות החייב (להלן : "המניות") בחברת בית הכרם אנרגיה בע"מ (להלן : "החברה") . עפ"י בקשת פז, התיק הנ"ל נפתח בחודש 9/2014 וביום 26.8.2015 מונה עו"ד עמינדב בלוזר ככונס נכסים על המניות (להלן: "כונס הנכסים על המניות") ולמן אז, כך לטענת פז, נוקט החייב "בתעלולים שונים" כלשון פז, על מנת לדחות את מימוש הבטוחה, לרבות הגשת התנגדויות במסגרת תיק ההוצאה לפועל והעלאת טענות בפני בית המשפט של פש"ר.
2.אסקור להלן ההליכים השונים וטענות הצדדים.
3.כאמור, ביום 26.8.2015 מונה כונס נכסים ע"י רשם ההוצאה לפועל לשם מימוש משכון על המניות .
4.לאחר מינוי כונס הנכסים על המניות, הגיש החייב בקשתו להכרזתו כפושט רגל במסגרת תיק זה וביום 13.1.2016 ניתן צו לכינוס נכסיו. החייב הצהיר על שני חובות, הראשון כלפי חברת פז (ע"ס 2,498,457 ₪) והאחר כלפי בנק הפועלים.
5.ביום 17.3.2016 הגיש כונס הנכסים על המניות בקשה להורות על המשך ההליכים בתיק הבקשה למימוש המשכון על המניות. פנית כונס הנכסים היתה בהתאם להלכת ששון לוי (ע"א 8044/13 ששון לוי נ' שיכון ובינוי נדל"ן בע"מ (ניתן ביום 13.2.2014 ) (להלן : "הלכת ששון לוי") בדבר פיקוח בית המשפט של פש"ר על הליכי מימוש משכון על נכסי החייב ולאור החלטת רשם ההוצאה לפועל שהורתה לכונס הנכסים על המניות לפנות לבית המשפט של פש"ר ולקבל את הוראותיו. כונס הנכסים על המניות עתר להתיר לו לקבל חוות דעת לגבי שווי המניות.
6.ביום 14.4.2016 הגיש המנהל המיוחד תגובתו, בגדרה טען כי מסכים הוא לקבלת חוות דעת שמאי. החייב הגיש אף הוא תגובה וטען כי המנהל המיוחד התעלם מן הטענה שהעלה החייב- והיא כי הוא חתם על המשכון כאשר הוא- החייב- היה חדל פרעון ועל כן ביצע החייב, לטענתו, הקניית נכסים והעדפת נושים אסורות.
7.ביום 17.4.2016 הורה בית המשפט (כב' השופטת ע' אטיאס) על המשך ההליכים לשם קבלת חוות דעת באשר לשווי המניות בלבד.
8.ביום 14.9.2016 הודיע כונס הנכסים על המניות, כי לאחר קשיים בקבלת מסמכים מחברת בית הכרם הוכנה חוות דעת שמאי. עפ"י חוות הדעת, שווי המניות של החייב מוערך (לפני תשלום מסים) בסכום שנע בין 2.7 -3.1 מיליון ₪ כאשר צפוי החייב לחוב במס בגין מימוש המניות שיגיע לשיעור 30% וכאשר גובה חוב החייב לפז עפ"י נתוני תיק ההוצאה לפועל עומד, נכון ליום הגשת ההודעה, ע"ס 2,794,393 ₪, ועל כן ערך הבטוחה עלול ליפול מגובה החוב, זאת ללא התחשבות בהוצאות המימוש. לפיכך עתר כונס הנכסים לתת היתר למימוש המניות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|