- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פש"ר 58285-05-16 פארס נ' כונס הנכסים הרשמי מחוז ירושלים ואח'
|
פש"ר בית המשפט המחוזי ירושלים |
58285-05-16
19.7.2016 |
|
בפני השופטת: עירית כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: אברהים פארס עו"ד אברהים מוחמד |
המשיבים: 1. כונס הנכסים הרשמי מחוז ירושלים 2. עודד יאיר הכהן (נאמן) |
| החלטה | |
|
לפניי בקשת החייב לבטל זמנית את צו עיכוב היציאה מהארץ שהוצא נגדו על מנת לאפשר לו לטוס לטורקיה למשך כשבוע עם אשתו. החייב מציין כי בעקבות קשיים שהתגלו במערכת היחסים שלו עם אשתו מזמין אותם אחיה של האשה לטוס לחופשה על חשבונו על מנת להרגיע את הרוחות. האח יממן את הטיסה והשהות בבית המלון.
הנאמן והכנ"ר מתנגדים לבקשה. לטענתם אך ביום 14.6.16 נכנס החייב להליך על פי סעיף 19א' לפקודת פשיטת הרגל ועוכבו ההליכים נגדו. החייב טרם הפקיד את מלוא הסכום שנדרש עם כניסתו להליך, לאחר שביקש לדחות את הפקדת המחצית השנייה של הסכום ליום 15.9.16. הנאמן מדגיש כי החייב אינו מצביע על טעם מיוחד התומך בבקשה.
דיון
כפי שנפסק:
"מטרתו של צו עיכוב היציאה מהארץ איננה עונשית או לשם הפעלת לחץ. מגבלת עיכוב היציאה מן הארץ נועדה למנוע הימלטות של החייב מפני נושיו, ולאפשר פיקוח על פעולותיו הכלכליות של החייב ועל התנהלותו בנכסיו, וכן להבטיח ביצוע התשלום החודשי לקופת הכינוס" (פש"ר (מחוזי חי') 35846-05-10 בוחבוט נ' כונס הנכסים הרשמי (27.5.2014)).
עוד נפסק בעניין בוחבוט כי:
"המגבלה של עיכוב היציאה מהארץ מבטאת גם את הגישה לפיה חייב המצוי בהליכי פש"ר שהוא עצמו פתח מיוזמתו, אמור לחיות בצנעה, ובאופן התואם את מצבו הכלכלי וכי "גם עניין של מראית עין יש כאן. כפי שאין זה ראוי שפושט רגל ייראה נוהג במכונית מפוארת, גם אם אינה שלו, כך אין זה ראוי כי חייב ייראה מבלה בחו"ל שעה שיכול ומי מנושיו כורעים תחת העומס הכלכלי שיצר החייב בהתנהלותו."
השיקולים שיש לבחון כאשר מוגשת בקשה לביטול זמני של צו עיכוב יציאה מהארץ פורטו בהרחבה בהחלטת כב' השופט מוסק בתיק פש"ר (מחוזי י-ם) 173/01 ח.ל. מימון ושירותים בע"מ נ' נעימי (12.3.2013).
על פי אותה החלטה יש לבחון את: "מטרת הנסיעה מחד, האם מדובר במטרה נחוצה ודחופה, או במטרה שנועדה לשרת את הנושים או את קופת הכינוס, או שמא מדובר בנסיעה פרטית בלתי מוצדקת. כמו כן שוקלים האם החייב עומד בתנאי צו הכינוס. בנוסף, כדבר שבשגרה, נבחן גובה החובות ומוטלות ערובות בהקשר זה, שיהיה בהן כדי להבטיח את שובו של החייב לארץ".
החייב נכנס להליך לפני כחודש וחצי. עם כניסתו להליך הוא נדרש להפקיד במשרדי הנאמן סך של 12,000 ₪. החייב הפקיד מחצית מהסכום וביקש ארכה להפקדת המחצית השנייה. בנסיבות אלה וכאשר אין מדובר בנסיעה למטרה נחוצה ודחופה ואף לא כזו שנועדה לשרת את הנושים דין הבקשה להידחות.
אני דוחה, אפוא, את הבקשה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
