חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פש"ר 53786-02-14 לנקרי נ' כונס נכסים רשמי תל אביב ואח'

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט העליון
53786-02-14
1.8.2014
בפני השופט:
צבי ויצמן

- נגד -
המבקשת:
מירב פולט לנקרי
המשיב:
יניב אינסל (מנהל מיוחד)3. כונס נכסים רשמי תל אביב
החלטה
 

 

1.לפני בקשת המבקשת לקציבת מזונות שני ילדיהם הקטינים שלה ושל המשיב 1 (להלן – החייב), וזאת ע"פ סע' 128(א) לפקודת פשיטת הרגל. נציין כבר עתה כי אחר שהוגשה בקשת המבקשת ואף הוגשו תגובתות הצדדים, שבה המבקשת והגישה הבקשה בשנית "כבקשה מתוקנת", לפנים משורת הדין התרת הגשת הבקשה המתוקנת ואיפשרתי לצדדים להגיב בשנית.

 

2.הצדדים נישאו בשנת 2006 והתגרשו ביום 27.5.13. לצדדים שני ילדים כבני 5 ו – 4.

ביום 5.12.11 ניתנה החלטת בית הדין הרבני המחייבת את החייב לשאת במזונות ילדיו בשיעור של 4000 ₪. החלטה זו נותרה על כנה גם לעת גירושי הצדדים.

לחייב ניתן צו כינוס על נכסיו ביום 16.12.13 והושת עליו צו תשלומים חודשי בשיעור של 750 ₪.

החייב נישא בשנית ביום 19.6.14.

 

3.לטענת המבקשת היא גובה המזונות באמצעות המל"ל ואת ההפרשים בין תשלום המל"ל לפסיקת בית הדין הרבני היא גובה בהליכי הוצל"פ. נוכח מתן צו הכינוס בענינו של החייב הגישה המבקשת בקשתה לקציבת מזונות על ידי בית המשפט של הליך פשיטת הרגל.

המבקשת טוענת כי היא משתכרת סך של כ – 4500 ₪ נטו לחודש וכן מקבלת קיצבה מהמל"ל בשיעור של כ- 1400 ₪ . לטענת המבקשת היא נדרשת לתשלום שכ"ד בסך של 2500 ₪ לחודש.

 

4. החייב טוען כי הוא פוטר לאחרונה מעבודתו וטרם מצא מקום עבודה חלופי. לדבריו הוא אף נישא באחרונה כאשר בני משפחתו מימנו את הוצאות החתונה. שכרו עובר לפיטוריו, כעולה מתלוש שכר אחד שצורף על ידו לבית המשפט, עומד על כ- 7500 ₪. בת זוגו החדשה משתכרת כ – 4300 ₪ לחודש. לטענת החייב הוא מתגורר עם בת זוגו בדירה שכורה קטנה בעלות של 2100 ₪ לחודש.

לטענת החייב מצבו הכלכלי הורע לא מעט בשלה של המבקשת נוכח העיקולים שהטילה על נכסיו במסגרת הליכי ההוצל"פ לגביית מזונות הקטינים.

לטענת החייב הוא לא יוכל לשלם עבור ילדיו הקטינים סך העולה על 300 ₪ לחודש !

 

5.המנהל המיוחד סבור כי בהתייחס לכך שלחייב אין בעיות רפואיות מהותיות ובהתייחס לגילו הצעיר (כבן 33) עליו למצוא עבודה בהקדם האפשרי ולהשתכר אף לצורך כלכלת ילדיו. המנהל המיוחד דוחה טענות החייב באשר להקטנת צו התשלומים בענינו ואף דוחה בשתי ידים את הסך המוצע על ידו לתשלום עבור מזונות ילדיו. לטענת המנהל המיוחד יש להעמיד את סך המזונות על 2500 ₪ עבור שני הילדים יחדיו.

 

6.סע' 128 (א) לפקודת פשיטת הרגל קובע:

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>