חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פש"ר 52552-02-16 סומינסקי ואח' נ' כונס נכסים רשמי מחוז חיפה והצפון ואח'

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי חיפה
52552-02-16
1.11.2016
בפני השופט:
נאסר ג'השאן

- נגד -
"החייב":
סומינסקי מיכאל
"הכונ"ר":
הכונס הרשמי מחוז חיפה
עו"ד ריקי אלמוג
החלטה
 

 

1.לפניי עתירת החייב להפחתת צו התשלומים, העומד כיום על 4,000 ₪ לחודש ע"פ צו הכינוס שניתן ביום 26.5.16. המבוקש הוא להפחית את צו התשלומים רטרואקטיבית ל- 1,000 ₪ ממועד מתן צו הכינוס, וכן לתת לחייב שהות סבירה להסרת מחדליו, ככל שיוותרו לאחר ההפחתה.

2.החייב טוען בבקשתו כי הינו בן 60, רופא שיניים במקצועו המנהל קליניקה, הכנסותיו עומדות בממוצע בין 7,200 ₪ ל- 9,200 ₪, וכי אשתו (שאינה בהליך פש"ר) מרוויחה סך 4,487 ₪, כך שהכנסות התא המשפחתי עומדות על סך 11,600-13,600 ₪, ואילו הוצאות התא המשפחתי עומדות על כ – 12,300 ₪. המבקש טוען כי לאחרונה עבר שני צנתורים בליבו, ועל כן צוו עליו רופאיו להפחית את היקף עבודתו, ועקב כך פחתו הכנסותיו. המבקש טוען כי אין ביכולתו לעמוד בצו התשלומים שהוטל עליו.

3.המנהל המיוחד טען להוצאות מופרזות בסעיפי הדיור (5,100 ₪), הכלכלה (3,800 ₪) והתקשורת (600 ₪). עוד טוען הוא כי חסרים מסמכים הנוגעים להיקף הכנסותיו של החייב (הוגש מאזן בוחן לחודשים 7-6/16 בלבד), למצבו הרפואי העדכני ולתשלומי המשכנתא (דו"ח יתרות, גובה התשלום והפיגורים).

4.בתשובה לתגובה לא שפך החייב אור אודות היקף הכנסותיו או המשכתנא שנטל (אף שטען כי המנהל המיוחד מודע להסדר פריסת החוב שבפיגור), אך הביא מסמך רפואי עדכני באשר למצבו הבריאותי, ועדכן כי אשתו פוטרה מעבודתה.

5.לאחר שעיינתי בבקשה, בתשובה ובתגובה באתי למסקנה כי ראוי להפחית את צו התשלומים לסך 2,500 ₪ רטרואקטיבית, וזאת עד לחודש 3/2017 – אז ישוב הוא לכנו, בתקווה שעד אז ישתפר מצב בריאותו של החייב, ושאשתו תמצא מקום עבודה חלופי ותמצה את כושר השתכרותה. ככל שצבר החייב פיגורים, יתווסף על צו התשלומים סך 500 ₪ מידי חודש בחודשו עד לסילוק הפיגורים. אציין בהקשר זה, כי להחלטה זו הגעתי לאחר ששקלתי את הכנסותיו ואת הוצאות התא המשפחתי ולאור המסמך הרפואי שהוצג לעיוני.

6.כמו-כן יעביר החייב למנהל המיוחד את מלוא המידע אודות ההלוואה המבוטחת במשכנתא שנטל, ובכלל זה את דו"ח היתרות, את גובה התשלום החודשי וכן את גובה החוב שבפיגור ופריסת תשלומי החוב. כן יעביר החייב דוחו"ת שנתיים על הכנסותיו, ויקפיד על הגשת הדוחות התקופתיים. המסמכים הנ"ל יועברו תוך 30 ימים, שאם לא כן רשאי יהיה המנהל המיוחד לבקש העלאת צו התשלומים כדי סך 4,000 ₪.

 

 

ניתנה היום, ל' תשרי תשע"ז, 01 נובמבר 2016, בהעדר הצדדים.

 

Picture 1 התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>