חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פש"ר 45004-03-13 עבד אל פתאח נ' כונס נכסים רשמי מחוז חיפה והצפון ואח',פש"ר 39845-07-13 עבד אל פתאח נ' כונס נכסים רשמי מחוז חיפה והצפון ואח'

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי חיפה
39845-07-13
12.2.2015
בפני השופטת:
עפרה אטיאס

- נגד -
החייבת:
סהאם עבד אל פתאח
עו"ד יעקב זיסמן
המשיב:
הכונס הרשמי מחוז חיפה
פסק דין
 

בפניי בקשת חייבת להכריזה פושטת רגל.

בעלי התפקיד לא התנגדו לבקשת החייבת בכפוף להגדלת התשלום החודשי המושת על החייבת ולהסרת מחדליה בהליך.

ביום 18.6.13 ניתן צו לכינוס נכסי החייבת, על פי בקשתה, בגין חובות מוצהרים בסך של 114,000 ₪ ל- 14 נושים, כאשר מושת עליה תשלום חודשי בסך של 500 ₪ החל מיום 1.8.13. ביום 22.1.15 הוגדל התשלום החודשי, בהסכמה, לסך של 750 ₪ החל מחודש מאי 2015.

עד מועד הגשתה של חוות הדעת על ידי הכונ"ר, הוגשו נגד החייבת 12 תביעות חוב בסכום כולל של 107,978 ₪. לא נתבעו חובות בדין קדימה.

המבחן העיקרי להכרזתו של חייב כפושט רגל, על פי הפקודה והכללים שהתפתחו בפסיקה, הוא אם החייב נהג בתום לב עובר להליכי פשיטת הרגל ובמהלכם. בהעדר תום לב, אין החייב זכאי לחסות בצל המטריה של הפקודה [שלמה לוין ואשר גרוניס פשיטת רגל 173 (מהדורה שלישית, 2010); כן, ראו: ע"א 5503/92 קירצמן נ' כונס הנכסים הרשמי, פ"ד מט(1) 749, 756 (1994); וראו, גם: ע"א 6021/06 פיגון נ' כונס הנכסים הרשמי (פורסם בנבו, 9.8.2009)].

מנימוקי הבקשה, משהוגש אישור המנהל המיוחד בדבר סילוק המחדלים, לאור עמדת בעלי התפקיד, ובהעדר התנגדות מטעם נושי החייבת אשר לא התייצבו לישיבה שהתקיימה בעניינה של החייבת, ובהתאם להחלטה מיום 22.1.15, אני מקבלת את הבקשה ומכריזה כי החייבת פושטת רגל.

כל ההגבלות שהוטלו על החייבת יעמדו בעינן, והחייבת תמשיך לשלם סך של 500 ₪ עד לחודש אפריל 2015 (כולל), ובחודש מאי 2015 יוגדל צו התשלומים לסך של 750 ₪.

רשמתי לפניי את תוכנית הפרעון המוסכמת לפיה היה ויושלמו הכספים בקופת הכינוס לסך של 40,500 ₪ מעבר לסכומים המצויים בקופה היום, בתוספת הוצאות הליך, בתוך עד 54 חודשים, תהיה הסכמה למתן הפטר. מובהר כי תכנית הפירעון המוסכמת מבוססת על תביעות החוב שהוגשו, ללא צורך בבדיקת תביעות החוב.

 

אני מורה לב"כ החייב לשלוח עותק פסק דין לכלל הנושים המוצהרים ו/או הנושים שהגישו תביעת חוב בדואר רשום עם אישור מסירה. היה ולא תוגש כל התנגדות מטעם מי מהנושים המוצהרים בתוך 30 יום לאחר מכן ינתן לתוכנית הפרעון תוקף של צו הפטר מותנה ללא צורך בדיון נוסף.

 

כל עוד החייבת עומדת בתוכנית הפירעון, תהא פטורה מהגשת דו"חות דו-חודשיים, ובלבד שהתשלום החודשי לקופת הכינוס לא יפחת מן הסך של 750 ₪ לחודש.

עו"ד יעקב זיסמן ישמש כנאמן בהליך, כנגד חתימה על התחייבות עצמית ע"ס של 50,000 ₪, להבטחת מילוי תפקידו.

 

ככל שלא יוצגו בתיק תוך 60 יום אישורי מסירה כדין המתייחסים למשלוח פסק הדין לכל הנושים המוצהרים ולכל הנושים שהגישו תביעת חוב, יבוטל הפטור מהגשת דוחות.

 

התיק יובא לעיון ביום 15.4.2015.

 

ניתן היום, כ"ג שבט תשע"ה, 12 פברואר 2015, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>