חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פש"ר 41424-09-15 רבי נ' כונס נכסים רשמי באר שבע והדרום ואח',פש"ר 41441-09-15 רבי נ' כונס נכסים רשמי באר שבע והדרום ואח'

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי באר שבע
41424-09-15,41441-09-15
16.2.2016
בפני השופט:
עמית כהן

- נגד -
החייבים:
1. אורית רבי
2. אסף רבי

עו"ד רן שובל
המשיב:
כונס הנכסים הרשמי
החלטה
 

 

תיק זה הועבר לטיפולי.

הבנק ביקש להמשיך בהליכים למימוש טרקטורון אשר שועבד לטובתו להבטחת הלוואה (בקשה 2). לאחר שהוגשו תגובות המנהל המיוחד והחייבים, קבע כב' השופט חזק את הבקשה לדיון ביום 22/2/16.

עיינתי בבקשות ובתשובות השונות שהוגשו בבקשה 2 (הבקשה לחידוש הליכים) ובבקשה לביטול החלטה מיום 22/12/15 (שהוגשה בבקשה 8).

החייבים אינם טוענים נגד השעבוד או החוב, אך טוענים שהטרקטורון נחוץ להם לביצוע עבודות חקלאות.

עולה מבקשת הבנק כי החוב כלפיו (מעל 500,000 ש"ח) עולה לאין שיעור על שווי הטרקטורון המשועבד (כ- 80,000 ש"ח), ועל כן רשאי הבנק לפעול למימוש הנכס [ראו: ע"א 8044/13 ששון לוי נ' שיכון ובינוי נדל"ן השקעות בע"מ].

נוכח זאת, אין טעם בקיום הדיון ויש לאפשר לבנק להמשיך בהליכי המימוש של הטרקטורון.

על כן-

1) החייבים יציעו לנושה הצעה הולמת לפידיון הטרקטורון תוך 14 יום. יגיעו הצדדים להסכמה לפדיון הטרקטורון, תוגש היא לאישור בית המשפט.

2) לא תוגש הצעה כזו או שהצדדים לא יגיעו להסכמה, אני מתיר לבנק להמשיך בהליכים במסגרת תיק ההוצל"פ, בחלוף 30 יום מהיום.

3) הכונס מטעם הבנק (להלן: "הכונס") יעביר לחייבים ולמנהל המיוחד את העתק השומה והפרסומים, יזמן אותם להתמחרות שתתקיים ויעביר להם עותק הבקשה לאישור מכירה, במקביל לגשתה ללשכת ההוצאה לפועל.

4) לחייבים תינתן זכות לפדות את הטרקטורון בגובה ההצעה הגבוהה ביותר שתתקבל בהתמחרות. תנאי זה יהווה אחד מתנאי הסכם המכר שיחתום הכונס עם הקונה הפוטנציאלי.

5) הכונס יעביר העתק ההחלטה לרשם ההוצאה לפועל, אשר יוודא שלא לאשר מכירה, אלא אם תינתן לחייבים זכות הפדיון.

 

נוכח האמור, הדיון הקבוע ליום 22/2/16 מבוטל.

 

 

ניתנה היום, ז' אדר א' תשע"ו, 16 פברואר 2016, בהעדר הצדדים.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>