חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

דיאב נ' כונס נכסים רשמי מחוז חיפה והצפון ואח'

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי חיפה
35542-03-17
3.10.2018
בפני השופט:
שמואל מנדלבום

- נגד -
"החייב":
דיאב איהאב
"הכונ"ר":
הכונס הרשמי מחוז חיפה
עו"ד גלבוע מיכל - "המנהל המיוחד"
פסק דין
 

 

1.בתיק שבפניי ניתן ביום 20.4.17 צו כינוס לנכסי החייב, לבקשתו. במסגרת הצו נקבע לחייב צו תשלומים חודשי בסך של 1,000 ₪ החל מיום 1.6.17.

 

2.ביום 2.11.17 הגיש החייב בקשה להמשיך ולנהל עסק של מכירת מחשבים וציוד נלווה שנוהל על ידו עד למועד הגשת הבקשה ואשר לטענתו עומד להיסגר על ידי מס ערך מוסף וזאת עקב צו הכינוס שניתן בעניינו.

 

3.המנהלת המיוחדת התנגדה לבקשה, וזאת בין היתר מהטעם שהרווח מהעסק שעליו הצהיר החייב בבקשתו לפשיטת רגל עמד על סך של 5,000 ₪ לחודש, סכום הנמוך משכר מינימום, ולאור טיעוני המנהלת המיוחדת הוריתי לחייב בהחלטתי מיום 4.1.18 כי באם הוא עומד על בקשתו, עליו להגיש תשובה משלימה ובה יפרט תוך צירוף אסמכתאות מתאימות את ההכנסות וההוצאות בעסק המבוקש מתחילת ההליך ועד להודעת רשות המיסים מיולי 2017 על סגירת תיק העוסק של החייב, לאור מתן צו הכינוס בעניינו.

 

4.החייב לא הגיש את הנתונים הנדרשים, ורק חזר וביקש ליתן החלטה בבקשתו ובנסיבות אלה ניתנה ביום 25.3.18 החלטתי שבה קבעתי כי בהיעדר נתונים ומסמכים עדכניים לא ניתן לקבל את בקשת החייב ולפיכך הוריתי על מחיקתה.

 

5.במקביל לאמור, הוגשו על ידי המנהלת המיוחדת מספר בקשות ובהן פורטו מחדלי החייב אשר לא התייצב לחקירה מספר פעמים ולא הגיש דוחות דו-חודשיים מתחילת ההליך ולאור בקשות אלה, הוריתי ביום 23.3.18 על ביטול הדיון שהיה קבוע ליום 28.3.18 וקבעתי דיון המשך ליום 3.10.18.

 

6.לקראת הדיון, הוגש דוח מסכם מטעם המנהלת המיוחדת אשר כלל המלצה על ביטול ההליך וזאת בין היתר מאחר והחייב אינו ממצה את כושר ההשתכרות ובהקשר זה יודגש כי החייב הצהיר בחקירתו כי הוא המשיך ועובד כטכנאי מחשבים בעבודות מזדמנות ומרוויח כ-4,000 ₪ וכן מהטעם שאשתו של החייב אינה עובדת ללא כל סיבה נראית לעין, וזאת למרות הכשרתה כמנהלת חשבונות ובנוסף, נטען כי החייב אינו מגיש כלל דוחות דו-חודשיים ובכך מונע מהמנהלת המיוחדת להתחקות אחר מצבו הכלכלי האמיתי.

 

7.בדיון שהתקיים בפניי ביום 3.10.18 טען ב"כ החייב כי בקשת המנהלת המיוחדת לביטול ההליך איננה מוצדקת, והחייב שלח בזמן אמת את המסמכים שהתבקשו ממנו וכמו כן, הגיש באיחור את הדוחות הדו-חודשיים שנדרשו וכן טען כי "לעניין אי מיצוי כושר ההשתכרות חשוב לציין כי החייב כאן היה עצמאי בתיקון מחשבים והמע"מ חסם אותו וסגר לו את התיק. הוא ניסה בקשות חוזרות ונישנות לתיק ביהמ"ש כן לאפשר לו המשך ניהול העסק וכן לגדול ולהעשיר קופתה כינוס אך המנהלת המיוחדת סירבה בתוקף ועמדה על הרגלים האחוריות וביקשה שלא לאפשר לו לעשות כן והוא נותר מובטל. לאחר מכן מצא עבודה באותו תחום אך כשכיר, בשכר-לא שכר של קצת מעל 3,000 ₪." (דגשים שלי ש.מ)

 

8.בהמשך הדיון, נחקר החייב על ידי המנהלת המיוחדת ובחקירתו טען :"אני עובד כיום בתיקון מחשבים, אצל מישהו מכפר מאכר, שנקרא מאהר מילחם. אני עובד אצלו מחודש אפריל האחרון, אני לא עובד בעבודה נוספת... אני משתכר כיום סך של 4,000-4,500 ₪."

 

9.בשלב זה, הוצגו לחייב תמונות (מוצגים ת/1-ת/9) אשר הופיעו בדף הפייסבוק של החייב בימים האחרונים ובהן מופיעות תמונות של עסק בשם "בנדונט" ובתמונות מוצגים כל המוצרים שניתנים לרכישה בעסק זה, ובצידן מספר הטלפון הנייד של החייב (052-4727919), וכן תמונות של החייב על רקע מוצרי העסק.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>