פש"ר 31694-12-10 קרופנין נ' כונס נכסים רשמי מחוז חיפה ואח' - פסקדין

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי נצרת
31694-12-10
15.2.2017
בפני הרשמת:
תמר נסים שי

- נגד -
החייבת:
פאינה קרופנין
הכונ"ר:
כונס הנכסים הרשמי
עו"ד מיכל גלבוע - הנאמנת
החלטה
 

 

לפניי בקשת החייבת למתן צו הפטר מחובותיה.

 

ביום 15.7.2015 התקיים דיון בבקשה בפני כב' השופט בן חמו. עובר למועד הדיון הגישה הנאמנת תסקיר ובו התנגדה לבקשה וזאת בשים לב לזכויותיה של החייבת בדירת מגורים הנמצאת ברח' התבור 19 בעיר צפת (להלן: הנכס).

 

בסוף הדיון הסכימה החייבת למימוש זכויותיה בנכס כתנאי להפטרה, ובלבד שהנכס יימכר כתפוס ויתאפשר לה ולבעלה להמשיך להתגורר בו למשך כל שנות חייהם.

הכונ"ר התבקש להודיע עמדתו ביחס להצעה והחייבת הונחתה לבדוק במקביל את האפשרות לקבל משכנתא תמורת שעבוד הנכס לצורך פירעון החובות.

 

ביום 27.3.2016 הודיע ב"כ החייבת כי בקשת החייבת לקבלת משכנתא תמורת שעבוד הנכס נדחתה ע"י הבנק וזאת נוכח קיומה של משכנתא הרובצת עליו ושטרם נפרעה.

 

ביום 23.12.2016 נמסרה עמדתו של הכונ"ר, ולפיה בהתחשב בנתוני התיק ובנסיבות החייבת, המתווה שהוצע בדיון מוסכם כך שכנגד הפטרה של החייבת ימומשו זכויותיה בנכס אשר יימכר כתפוס תוך שהחייבת ובעלה והם בלבד יורשו להמשיך להתגורר בו כל זמן שירצו בכך.

 

בשים לב לזכויותיו של בעלה של החייבת בנכס, הוריתי בהחלטה מיום 25.1.17 על קבלת עמדתו.

 

ביום 5.2.17 הודיע הבעל כי הוא מסכים למתווה שהוצע.

 

לאחר עיון, בהתחשב בנסיבותיה של החייבת לרבות גילה, מצבת חובותיה וזכויותיה, התנהלותה בהליך ומשכו, ובשים לב לעמדת בעלי התפקיד ולאחר קבלת הסכמת החייבת ובעלה, סבורני כי ההצעה סבירה ומאזנת כראוי בין האינטרסים השונים.

אשר על כן ועל מנת ליתן לחייבת הזדמנות לפתוח דף חדש בחייה, הריני מקבלת את הבקשה ומורה כי יינתן לחייבת צו הפטר. ההפטר מותנה בכך שזכויותיה של החייבת בנכס ימומשו וזאת בתנאים כמפורט וכמוסכם לעיל.

הנאמנת תפעל למימוש הנכס כאמור ותגיש הודעת עדכון בדבר התקדמות הליך המימוש בתוך 3 חודשים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>