פש"ר
בית המשפט המחוזי חיפה
|
1562-10-12
21/08/2014
|
בפני השופטת:
עפרה אטיאס
|
- נגד - |
מבקש:
עו"ד אסף איל (מנהל מיוחד)
|
משיבים:
1. דני אהרן רוני קובי 2. כונס נכסים רשמי מחוז חיפה והצפון
|
החלטה |
בקשה לביטול ההליך. החייב מתנגד לבקשה ומבקש להפחית את צו התשלומים ולפרוס את חוב הפיגורים.
אכן, לאחר עיון בבקשה, בתגובת החייב ובתשובת המנהל המיוחד התרשמתי גם אנוכי כי רב הנסתר על הגלוי בעניינו של החייב.
החייב מאשר כי הוא מקבל 'תמיכה' מבנו אך נמנע מלכנות תמיכה זו משכורת.
החייב גם לא הציג אסמכתא לסכומים המשולמים כתמיכה ע"י בנו. דוחותיו, מוגשים כלאחר יד וללא אסמכתאות.
החייב מבקש דווקא להבנות מהחלטת המל"ל להפסיק את קצבת הבטחת ההכנסה, וזאת לאחר שהמל"ל מצא כי החייב עובד עבודה לא מדווחת, אצל בנו, החלטה אותה בחר החייב שלא לתקוף בערכאות משפטיות וטעמיו עמו.
אין צורך לומר כי אם בנו של החייב אינו מסוגל לשלם לחייב בגין עבודתו ולו שכר מינימום הרי שעל החייב למצות את כושר השתכרותו במקום עבודה אחר, ואין זו הפעם הראשונה בהליך זה בו שב ונדרש החייב למצות כושר השתכרות. בית המשפט מצפה לשמוע מפי החייב במועד הדיון כי פעל למיצוי כושר השתכרותו שאם לא כן עלול הדבר לכשעצמו להוביל לביטול ההליך. החייב יגיש עד 7 ימים לפני הדיון תצהיר המפרט את כל מאמציו להשתלב במעגל העבודה בצירוף אסמכתאות תומכות. תצהיר סתמי ללא אסמכתאות לא יתקבל.
החייב צבר 12 פיגורים לקופת הכינוס בסך של 6,000 ₪ ולא שילם אפילו את הסכומים שהוא טוען כי הוא מסוגל לשלם בסך של 100 ₪ לחודש.
בנסיבות אלו, אני מורה כדלקמן:
כל הבקשות התלויות ועומדות בתיק יידונו במועד הדיון הקבוע ליום 13.11.14, שעה 11:00. לדיון זה יתייצב בנו של החייב. החייב ידאג להתייצבות בנו לישיבה.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת