- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פש"ר 1122-05-14 כנען ואח' נ' כונס נכסים רשמי תל אביב
|
פש"ר בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
1122-05-14
23.3.2015 |
|
בפני השופטת: חנה פלינר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש/ חייב: ישעיהו כנען |
משיבים: 1. כונס נכסים רשמי תל אביב 2. יעקב ישראלי (מנהל מיוחד) |
| החלטה | |
לאחר שעיינתי בבקשת החייב להפחתת התשלום החודשי מסך 350 ₪ לסך 150 ₪, תגובת המנהל המיוחד במסגרתה מקופלת בקשה להגדלת הצו החודשי לסך 700 ₪ ובתשובה לתגובה סבורה אני כי דין בקשת החייב להתקבל באופן זמני, עבור חודשים אפריל – מאי 2015. במועד הדיון הקבוע ליום 26.5.2015 תידונה הבקשות, כפי שיפורט להלן.
בין החייב למנהל המיוחד נטושה מחלוקת עובדתית לגבי המקום הנוכחי בו מתגורר החייב, האם מתגורר הוא עם חברתו (כטענת המנהל המיוחד) או שמא שוכר הוא חדר בעיר חדרה אצל ביתו (כטענת החייב). כעולה מהבקשה, למקום מגורי החייב ישנה השלכה ישירה לגובה ההוצאות החודשיות של החייב וכפועל יוצא ליכולתו הכלכלית לשאת בתשלום החודשי.
המנהל המיוחד מבקש להגדיל את התשלום החודשי כאמור תוך שמסתמך על חקירת החייב מיום 25.8.2014 ועל בירורים שערך במסגרתם טוען כי מצא שהחייב כלל לא עזב את דירת חברתו ולא עבר להתגורר בחדרה. יצוין שאין כל פירוט אודות הבירורים הנטענים.
מנגד, מבקש החייב כאמור להקטין את גובה התשלום החודשי בטענה להרעה במצבו הכלכלי. החייב צירף בין היתר עותק מהסכם שכירות שנחתם לכאורה ביום 26.12.2014, קרי לאחר חקירתו על ידי המנהל המיוחד וצילום תעודת זהות בה כתובתו החדשה. לטענת החייב, מתקיים מקצבת זקנה מביטוח לאומי בסך 2,780 ₪ (נספח ג' לבקשתו) בעוד הוצאותיו החודשיות הינן עבור שכירות וחשמל (בסך 1,500 ₪), נסיעות מחדרה לתל אביב לשם טיפולים רפואיים בבית חולים איכילוב שם מטופל, תרופות בסך 100 ₪ וכן הוצאות אשר נשאה בהן עבורו בעבר בת זוגתו או התחלקה עימו ובכלל זה: הוצאות מזון בסך 1,000 ₪ והוצאות חומרי ניקוי והגיינה בסך 100 ₪.
לאחר עיון בבקשה ובתשובה הגעתי לכלל מסקנה שככל שיש ממש בפירוט ההוצאות הנטענות על ידי החייב הרי שיש מקום להורות על הפחתת התשלום החודשי. עם זאת, יש צורך בבירור עובדתי בעניין מקום מגוריו כאמור.
לאור הנסיבות שפורטו בבקשת החייב, הנספחים לה, העובדה שלאחר חקירת החייב ע"י המנהל המיוחד חל לכאורה שינוי במגורי החייב הנני קובעת כי התשלום החודשי לחודשים אפריל – מאי 2015 יופחת כמבוקש בבקשת החייב ויעמוד לחודשים אלו על סך של 150 ש"ח. בדיון הקבוע ליום 26.5.2015 אדון בבקשות וככל שיהא צורך בכך יחקר החייב ואקבע תשלום חודשי קבוע.
עד למועד הדיון יגיש הכנ"ר את עמדתו בנוגע לצו התשלומים.
ניתנה היום, ג' ניסן תשע"ה, 23 מרץ 2015, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
