חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פש"ר 11208-03-13 שמואלי נ' כונס נכסים רשמי מחוז חיפה והצפון ואח',פש"ר 31314-09-12 שמואלי ואח' נ' כונס נכסים רשמי מחוז חיפה והצפון ואח'

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי חיפה
31314-09-12
12.3.2015
בפני השופטת:
עפרה אטיאס

- נגד -
החייבים:
1. תמר שמואלי
2. מיכאל שמואלי

עו"ד רועי ספיבק
המשיב:
כונס נכסים רשמי מחוז חיפה והצפון
פסק דין

 

לפניי בקשת חייבים להכרזתם פושטי רגל.

הכונ"ר אינו מתנגד לבקשת החייבים, לאחר ששוכנע כי לא נמצא חוסר תום לב ביצירת חובותיהם ובהתנהלותם בהליכי הפש"ר.

ביום 13.11.12 ניתן צו לכינוס נכסי החייב, על פי בקשתו, בגין חובות מוצהרים בסך של 2,476,036 ₪ ל- 9 נושים, כאשר מושת עליו תשלום חודשי בסך של 500 ₪ החל מיום 1.1.13.

ביום 12.6.13 ניתן צו לכינוס נכסי החייבת, על פי בקשתה, בגין חובות מוצהרים בסך של 690,523 ₪ ל- 10 נושים, כאשר מושת עליה תשלום חודשי בסך של 250 ₪ החל מיום 1.8.13, והחל מיום 1.11.13 הוגדל צו התשלומים לסך של 500 ₪.

עד מועד הגשתה של חוות הדעת על ידי הכונ"ר, הוגשו נגד החייב 8 תביעות חוב בסכום כולל של 3,319,422 ₪, מתוכם סך של 24,488 ₪ נתבעו בדין קדימה.

עד מועד הגשתה של חוות הדעת על ידי הכונ"ר, הוגשו נגד החייבת 3 תביעות חוב בסכום כולל של 702,900 ₪, מתוכם סך של 61,731 ₪ נתבעו בדין קדימה.

המבחן העיקרי להכרזתו של חייב כפושט רגל, על פי הפקודה והכללים שהתפתחו בפסיקה, הוא אם החייב נהג בתום לב עובר להליכי פשיטת הרגל ובמהלכם. בהעדר תום לב, אין החייב זכאי לחסות בצל המטריה של הפקודה [שלמה לוין ואשר גרוניס פשיטת רגל 173 (מהדורה שלישית, 2010); כן, ראו: ע"א 5503/92 קירצמן נ' כונס הנכסים הרשמי, פ"ד מט(1) 749, 756 (1994); וראו, גם: ע"א 6021/06 פיגון נ' כונס הנכסים הרשמי (פורסם בנבו, 9.8.2009)].

מנימוקי הבקשה, משהודיע החייב כי פעל בהתאם לתגובת המנהל המיוחד מיום 9.3.15, לאור עמדת בעלי התפקיד, בזיקה להחלטתי מאתמול (11.3.15), ובהעדר התנגדות מטעם נושי החייבים אשר לא התייצבו לישיבות שהתקיימו בעניינם של החייבים, אני מקבלת את הבקשה ומכריזה כי החייבים פושטי רגל.

כל ההגבלות שהוטלו על החייבים יעמדו בעינן, וכל אחד מהחייבים ישלם סך של 500 ₪ לקופת הפש"ר מדי חודש בחודשו.

עו"ד רועי ספיבק ישמש כנאמן בהליך, כנגד חתימה על התחייבות עצמית על סך 50,000 ₪, להבטחת מילוי תפקידו.

לאור תוצאות ההליך, ישולמו הוצאות ההליך ושכר הכונ"ר מכספים שהצטברו בקופת הכינוס עד מועד מתן פסק דין זה.

הוצאות ההליך ישולמו בהתאם לתקנות (הוצאות המנהל המיוחד בסך של 500 ₪ ישולמו בנוסף), ולחלופין, לפי הנחיות הכונ"ר לעניין תעריפים מינימאליים, לפי הגבוה מביניהן, והיתרה תועבר לנושים בכפוף לכל דין תקף.

הנאמן יפעל לבדיקת תביעות החוב תוך 6 חודשים מהיום ויגיש דו"ח מטעמו תוך 30 יום לאחר מכן.

פסק דין זה ניתן על ידי כרשמת בית המשפט המחוזי בחיפה.

 

ניתן היום, כ"א אדר תשע"ה, 12 מרץ 2015, בהעדר הצדדים.

 

Picture 1 התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>