חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פרץ השכרת רכב בע"מ נ' אברהם ואח'

: | גרסת הדפסה
ע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
13003-06-19
12.3.2020
בפני השופטת:
שרה דותן

- נגד -
מערערים:
פרץ השכרת רכב בע"מ
עו"ד ערן זוהר
משיבים:
1. חיים ליאור אברהם
2. משטרת ישראל המטה הארצי בירושלים

עו"ד אורן גבריאלי (בשם משיב מס' 1)
עו"ד ואסים סיבט (בשם משיבה מס' 2)
פסק דין
 

 

ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב (כב' הרשמת הבכירה ורדה שוורץ) בתא"מ 49434-12-17, מיום 14.5.2019 לפיו נדחתה תביעת המערערת נגד משיב 1 ונגד משיבה 2, שנגדה הגיש משיב 1 הודעה לצד שלישי.

 

הרקע העובדתי כמעט אינו שנוי במחלוקת. המערערת עוסקת בהשכרת כלי רכב. בתאריך 15.11.2016 נחתם בין משיב 1 למערערת הסכם, לפיו שכר ממנה רכב מסוג מאזדה ליום אחד תמורת 290 ₪. בהמשך הוארך משך השכירות עד 20.11.2016. להבטחת התחייבויותיו על פי הסכם השכירות, חתם משיב 1 על שטר חוב לפקודת המערערת.

 

המשיב אשר הועסק כטבח במסעדה, החנה את הרכב ביום 17.11.2016 סמוך למסעדה בה הועסק. באותו לילה התפתחה מהומה במסעדה, אשר במהלכה נדקר אדם למוות. בעקבות האירוע, סגרה המשטרה את הזירה ותפסה גם את רכבה של המערערת לצורכי חקירה.

המשיב ובעל המסעדה נעצרו אף הם לחקירה, והמשיב שוחרר ביום 26.11.2016 למעצר בית.

בדיון המעצר ביקש המשיב לשחרר את הרכב, אך המשטרה סירבה בטענה כי הוא עדיין בבדיקה. הרכב הוחזק על ידי המשטרה עד 12.1.2017 ושוחרר לידי המערערת.

העילה לתפיסת הרכב והחזקתו היתה פגיעה שבוצעה על ידי מאן דהוא במצלמות האבטחה במסעדה, והמשיב אשר נמלט מזירת האירוע נחקר בקשר לכך.

אין חולק, כי המשיב לא היה מעורב באירוע הדקירה, ועד עצם היום הזה לא הוגש נגדו כתב אישום בשל החשד להשמדת ראייה ושיבוש הליכי חקירה. אמנם, תיק החקירה טרם נסגר מאחר שהאשם ברצח לא הועמד לדין, אולם נראה כי למשיב אין כל קשר להתרחשות.

על פי הראיות שהוצגו בבית משפט קמא ב- 28.12.2016, לאחר בחינת נסיבות המקרה, הוחלט על שחרורו של הרכב אלא שההודעה על החלטת השחרור נמסרה למעסיקו של המשיב, ורק לאחר שהמערערת ערכה בירורים ופנתה לגורמים שונים בשאלות בענין זה, נמסר הרכב לידה.

 

ההליך בבית משפט השלום נפתח בהגשת בקשה לביצוע של שטר החוב עליו חתם המשיב, אשר הסכום שמולא בו היה 23,600 ₪ שחושב כדלקמן:

290 ₪ x 51 ימים = 14,370 ₪.

לסכום זה התווסף חיוב עבור ימי שבת בסך 640 ₪ ו- 7,867 ₪ קנס בגין אי החזרת הרכב במועד.

לאחר שהתקבלה התנגדותו של המשיב לביצוע השטר, הוגשה על ידו הודעת צד ג' נגד המדינה.

בפסק דינה, הדוחה את התביעה (למעט חיוב ב- 303 ₪ עלות גרירת הרכב מהמשטרה), קבעה כב' הרשמת כי ביצוע החוזה סוכל ונמנעה ממשיב 1 היכולת להשיב את הרכב ולפיכך, לא הפר את חוזה השכירות בהסתמך על הוראת סעיף 18(א) לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970.

(להלן: "חוק החוזים תרופות)".

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>