פרסמן(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר ואח' - פסקדין
|
עת"א בית המשפט המחוזי נצרת |
15324-11-10
29.12.2010 |
|
בפני : יונתן אברהם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אלון פרסמן (אסיר) |
: 1. שרות בתי הסוה ר 2. מ שטר ת ישראל |
| החלטה | |
החלטה
העותר מרצה מאסר של שנתיים וחודשיים בגין עבירת התפרצות לדירה. בעתירה קודמת שהגיש בעניין מניעת חופשותיו, טען כי אין הוא משולב בטיפול כלשהוא ובשל כך נמנעות חופשותיו.
בהחלטה באותה עתירה (עת"א 36681-05-10) מיום 15.9.10, קיבלתי עקרונית את טענות העותר כי מניעת שילובו בקבוצה טיפולית אינה באשמתו אלא מטעמים הכרוכים בשב"ס והמלצתי לשלבו בהקדם האפשרי בקבוצה טיפולית, זאת לאחר שנאמר מצד שב"ס באותו דיון כי עתידה להיפתח קבוצה שכזו בחודש נובמבר.
כבר בתחילת חודש נובמבר וליתר דיוק, ביום 8.11.10, הגיש העותר עתירה נוספת באותו עניין, היא העתירה דנן, וטען כי על אף החלטת בית המשפט הנ"ל טרם שולב בטיפול כלשהוא, אשר על כן, ביקש להורות על שילובו בסבב חופשות סדיר.
בדיון שהתקיים בפניי ביום 28.12.10 התברר כי בינתיים שולב העותר ביום 14.12.10 בקורס "יציאה למסע" הכולל 18 מפגשים והעתיד להסתיים בחודש אפריל או מאי שנה הבאה. ב"כ העותר טען במהלך הדיון כי מבחינה זו של שילוב בטיפול, בא העותר על סיפוקו אולם טען כי נוכח העובדה שהשילוב היה מאוחר ומטעמים שאינם כרוכים בעותר אלא בשב"ס, יש להורות על הוצאתו לחופשות כבר בשלב זה.
טענתו זו של ב"כ העותר יש לדחות.
לא אחת עמדתי על כך והבהרתי כי משאבי שב"ס הינם משאבים מוגבלים ולא תמיד, לפי צרכיו האישיים של אסיר זה או אחר, ניתן לארגן קבוצת טיפול או לפתוח אותה על אתר לפי צרכים אישיים של אסיר זה או אחר.
בהחלטתי בעתירתו הקודמת של העותר דחיתי את העתירה והמלצתי כי ישולב במועד הצפוי, בחודש נובמבר, בקורס עליו הצהיר שב"ס שעתיד להיפתח. אמנם חל עיכוב קל אך העותר שולב בסופו של דבר בקורס בחודש דצמבר וכעת הוא בעיצומו של הקורס העתיד להימשך.
ער אני לכך כי במועדים הסמוכים לסיום הקורס עתיד העותר לסיים את מאסרו, ברם, בסופו של יום על בית המשפט להעדיף את אינטרס הציבור והגנה עליו מפני מסוכנות העותר על פני אינטרסים פרטיים של העותר. לטעמי, אף האינטרס האישי של העותר הינו, כי יעבור את הטיפול במלואו, על אף שהקורס יסתיים סמוך למועד שחרורו, שכן הדבר יקנה לעותר כלים להתמודד עם המציאות מחוץ לכותלי בית הכלא, מציאות שלא הטיב להתמודד איתה קודם לכן ומעשיו שהביאו למאסרו יעידו על כך.
סוף דבר, אני דוחה את העתירה.
ניתנה היום, כ"ב טבת תשע"א, 29 דצמבר 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|