חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פרי פרץ נ' כהן

: | גרסת הדפסה
רע"צ
בית משפט השלום ירושלים
12655-09-10
29.3.2011
בפני :
גד ארנברג

- נגד -
:
יונה איריס פרי פרץ
:
עו"ד משה כהן
החלטה

החלטה

בפני בקשה לרשות לערער על החלטת רשמת ההוצל"פ אשר התנתה את עיכוב ההליכים במסגרת בקשה בטענת פרעתי שהגישה המבקשת בכך שהמבקשת תפקיד סך של 100,000 ₪. המבקשת טוענת כי בכך שגתה כב' הרשמת שכן היה עליה לבדוק אם יש חיוב בפסה"ד וככל שנמצא שאין חיוב לא היה מקום להתנות את עיכוב ההליכים בהפקדה כלשהי. מאידך טוען המשיב כי ההתניה היתה כדין שכן המבקשת חוייבה בפס"ד לשלם לו את מלוא הסכום שהוא ישלם על פי אותו פסק דין.

כפי שהבהרתי לצדדים בראשית הדיון אין בכוונתי להכנס לעצם הבקשה בטענת פרעתי שנקבעה לדיון בפני כב' הרשמת בעוד כחודש. השאלה שצריכה להתברר בהליך זה היא רק האם היה סביר להתנות את עיכוב ההליכים בהפקדה כפי שעשתה כב' הרשמת.

יש לציין שכב' הרשמת לא חייבה את המבקשת להפקיד את מלוא סכום החוב כפי שטוען עו"ד כהן שקיים בתיק אלא רק סך של 100,000 ₪ שהוא פחות ממחצית סכום החוב הנטען .

לאחר ששמעתי את הצדדים ומבלי להכנס לשאלת קיום החוב או אי קיומו שתידון בפני הרשמת במועד שנקבע נראה כי מחד תיק ההוצל"פ נפתח על מלוא סכום החוב על אף שלא ברור מפסק הדין שיש חיוב כזה כלפי המבקשת מאידך, פסק הדין קבע חיובים ביחד ולחוד ולמשמעות הקביעה הזו תידרש כב' הרשמת בעת הדיון בבקשה בטענת פרעתי.

בנסיבות אלו לא ניתן לאמר שהחלטת כב' הרשמת היתה בלתי סבירה לחלוטין שזו כאמור השאלה היחידה שעלי לבדוק בשלב זה.

לאור האמור אני דוחה את בקשת רשות הערעור ומחייב את המבקשת בשכ"ט המשיב בסך 1,000 ₪ שיועברו מתוך הסכום שהופקד כערבון , את יתר הסכום יש להחזיר למבקשת.

כיון שהבקשה נדחתה ממילא עיכוב ההליכים מבוטל והוא מותנה בהפקדה כפי שקבעה כב' הרשמת.

ניתנה והודעה היום כ"ג אדר ב תשע"א, 29/03/2011 במעמד הנוכחים.

גד ארנברג, שופט

הוקלד על ידי: כרמלה עובדיה התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>