חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פרוטוקול בתיק פ 5285/06

: | גרסת הדפסה
פ
בית משפט השלום באר שבע
5285-06
1.3.2007
בפני :
נ. אבו טהה

- נגד -
:
לשכת תביעות מרחב נגב - באר שבע
עו"ד טלי כהן
:
אלדנפירי סלמאן (עצור)
עו"ד מחמוד אלסאנע
פרוטוקול

ב"כ הנאשם :

עיינתי בתסקיר ועולה כי קצינת המבחן ששוחחה עם הנאשם, לא דוברת את השפה הערבית והנאשם לא הבין שום דבר מדבריה ועל כן אבקש להתעלם מהתסקיר. שנית, הנאשם לא אמר את המילה האחרונה שלו לפני מתן גזר הדין.

הנאשם :

זו פעם ראשונה ואחרונה ואני מביע חרטה.

אני בן 46, אזרח ישראלי. לא למדתי בבית ספר. עבדתי בעבר משך 10 שנים ב"תרכובות ברום".

אני מבין את השפה העברית ומדבר את השפה העברית, אבל לא על בוריה, כי לא למדתי בבית ספר.

גזר דין

הנאשם הורשע על פי הודאתו, במסגרת הסדר טיעון דיוני, בעובדות כתב אישום מתוקן בעבירה של הספקת סם מסוכן- עבירה לפי סעיף 13+19א לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש) תשל"ג 1973.

מכתב האישום המתוקן עולה כי בתאריך 03.12.06 סיפק הנאשם לאריה טובי סם מסוכן מסוג חשיש במשקל 1755.6 גרם נטו, מחולק ל-18 אריזות.

ב"כ המאשימה עתר להשית על הנאשם מאסר ארוך בפועל, מאסר מותנה, קנס כספי ופסילה מלהחזיק או לקבל רישיון נהיגה.

לטענת ב"כ המאשימה, מדובר באחת מן העבירות החמורות ביותר, אשר מהווה סכנה לאינטרס הציבורי.

ב"כ המאשימה הפנה את בית המשפט להחלטה בת.פ. 3413/03, בית משפט השלום באר שבע, במסגרתה נידון הנאשם לשמונה חודשי מאסר בפועל בגין עבירת סחר בסם מסוכן מסוג קנבוס וחשיש וכן בגין עבירת החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית.

בערעור שהוגש על גזר הדין נקבע כי עונש המאסר שהוטל על המערער אינו חמור במידה שתצדיק את התערבותו של בית המשפט המחוזי וכן כי העונש הולם את מספר העבירות וחומרתן

(ע"פ 7086/05 , דניאל כהן נ' מדינת ישראל ,בית משפט המחוזי באר שבע )

מנגד, טען ב"כ הנאשם כי הנאשם ביצע את העבירה על רקע מצוקה כלכלית קשה בה שרוי יחד עם בני משפחתו. זאת ועוד, הנאשם אינו אדם המעורב בעולם הסמים, הוא לא יזם את הקניה, אלא הקונה, אשר שידל את הנאשם לביצוע העבירה.

הוסיף וטען ב"כ הנאשם כי לנאשם אין עבר פלילי כלל, מדובר במעידה חד פעמית וכן בכמות קטנה יחסית של סם מסוג חשיש.

לדברי ב"כ הנאשם, הנאשם מביע חרטה על מעשיו ומתחייב שלא לחזור ולבצע עבירה כלשהיא. באשר לנסיבותיו האישיות של הנאשם טען הסניגור, כי מדובר באדם בן 45, אב ל-8 ילדים, בינהם ילדה אחת נכה. הנאשם סובל מלחץ נפשי ומטופל בכדורי הרגעה.

בטרם נגזר דינו, נשלח הנאשם לקבלת תסקיר שירות מבחן.

מהתסקיר שהונח בפני עולה כי הנאשם נשוי ואב ל-7 ילדים. הנאשם אינו עובד שנים רבות ומתקיים מהבטחת הכנסה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>