- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פרוטוקול בתיק פ 1777/06
|
פ בית משפט השלום חיפה |
1777-06
3.1.2008 |
|
בפני : רחל חוזה - סגן נשיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל - המשרד להגנת הסביבה עו"ד עדתו |
: 1. מועצה מקומית ראמה 2. ג'ריס חורי עו"ד חנא שאדי ומר חמדאן חמדאן - נציג נאשמת עו"ד יוגב נרקיס |
| פרוטוקול | |
עו"ד נרקיס:
הנאשם 2 היה אמור לחזור היום לפנות בוקר מירדן, אך הודיעני זה עתה כי הינו מתעכב במעבר הגבול ויוכל להגיע רק בעוד כשעתיים.
אני מבקש לקיים את הדיון בהעדרו וזאת על דעתו ובהסכמתו.
גזר דין
הנאשמת מס' 1 הינה רשות מקומית. (להלן: "המועצה").
הנאשם מס' 2 היה במועדים הרלוונטיים לכתב האישום ראש המועצה. (להלן: "ראש המועצה").
בכתב האישום שהוגש כנגד הנאשמים בתיק זה נטען כי בין השנים 2000-2003 לא תחזקה המועצה מתקן לטיהור השפכים שהיה בשטחה וכתוצאה מכך בהזדמנויות שונות הוזרמו כמויות של שפכי ביוב וקולחין ממתקן טיהור אל נחל שזור.
כן נטען כי במהלך השנים 2002-2003 המועצה לא השלימה בניית מערכת ביוב בשכונות המערביות שבשטחה וכתוצאה מכך, במספר הזדמנויות שונות, זרמו שפכי הביוב של השכונות המערביות דרך מערכת הביוב הבלתי גמורה ודרך מערכת הניקוז אל נחל שזור.
כנטען בכתב האישום, כתוצאה מזרימת השפכים אל נחל שזור, חלק מן השפכים חלחלו אל הקרקע תוך סיכון איכות מי התהום באזור ומרבית השפכים זרמו במורד נחל שזור, בו קיימים מספר קידוחים המשמשים להפקת מי שתייה, תוך סיכון מקורות המים ואספקת המים באזור, כאשר כתוצאה מההזרמה אף נפסקו הקידוחים באזור במספר הזדמנויות.
העבירות שיוחסו לנאשמים בגין מערכת עובדתית זו הינן איסור זיהום מים ואי מניעת ריח, עבירות לפי סעיפים 20ב(א)+ 20ב(ב)+ 20כ"א רישא וסיפא (ו- 20 כ"ב לגבי הנאשם מס' 2) לחוק המים, תשי"ט- 1959 וסעיפים 3+ 11 (ו- 11ג לגבי הנאשם מס' 2)+ 14 לחוק למניעת מפגעים, תשכ"א -1961.
בישיבת בית המשפט מיום 10.6.07, אוחד הדיון בתיק זה עם ת.פ 1879/06 בית משפט שלום חיפה, שבו יוחסו לנאשמים עבירות שעניינן ניהול אתר פסולת לא מורשה בשטחה של המועצה, אתר הנתון לפיקוחה, מוחזק ומנוהל על ידה.
כנטען בכתב האישום בת.פ 1879/06 הנ"ל, במהלך השנים 2001-2003 שימש האתר להטמנה סופית של פסולת מסוגים שונים. הפעילות בו לא הייתה מבוקרת, כך שהאתר לא היה מגודר, לא היה בו שילוט, לא היו שומר או מפקח באתר, לא היו נהלים לקליטת הפסולת, זו לא כוסתה ולא ננקטו צעדים למניעת מטרדים.
בהזדמנויות שונות אף בערה אש בשטח האתר.
עוד נטען בכתב האישום כי כתוצאה מניהול אתר הפסולת באופן המתואר לעיל, נגרמו באתר ובסמוך לו זיהום אויר וריח חזק ובלתי סביר.
העבירות אשר יוחסו לנאשמים בתיק הנ"ל הינן אי מניעת ריח וזיהום אויר, אי נקיטת אמצעים למניעת זיהום אויר וריח באתר לסילוק פסולת, בעירת פסולת ואי כיבוי בעירה, אי כיסוי פסולת ואי החזקת חומר כיסוי, אי החזקת ציוד מכני, אי קביעת אופן השלכת פסולת והשלכת פסולת במקום שלא נקבע לכך ואי התקנת והסדרת שער, גידור ושילוט, עבירות לפי סעיפים 3+ 4 + 11 ו-11ג לגבי הנאשם מס' 2)+14 לחוק למניעת מפגעים, תשכ"א-1961 ולפי תקנות 3 +4+5+6+7+8+9+12 לתקנות למניעת מפגעים (מניעת זיהום אויר וריח בלתי סביר מאתרים לסילוק פסולת), תש"ן- 1990.
הנאשמים כפרו בעובדות שבשני כתבי האישום שאוחדו ובעבירות המיוחסות להם.
לאחר שהחלה שמיעת הראיות בתיק זה ביקשו הנאשמים לחזור בהם מכפירתם ולהודות בעובדות הנטענות בתיק זה וכן בת.פ 1879/06 הנ"ל.
כאמור, בהתאם להחלטתי מיום 10.6.07 הדיון אוחד בשני התיקים. הנאשם מס' 3 בת.פ 1879/06 הנ"ל, נמחק מכתב האישום בהסכמת הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
