- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רשמת העמותות נ' כונס הנכסים הרשמי
|
פר"ק בית המשפט המחוזי תל אביב -יפו |
34928-05-24
8.7.2024 |
|
בפני סגן הנשיא: חגי ברנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: רשמת העמותות עו"ד חוי קליין |
המשיב: כונס הנכסים הרשמי עו"ד ענבל מנוצ'הרי־כסיף |
בעניין: קרן עתיד פלוס לחינוך בישראל
עו"ד יגאל דורון ועו"ד דרור בן אבי
פסק דין
מבוא
-
לפניי בקשה של רשמת העמותות (להלן: "הרשמת") למתן צו פירוק נגד עמותת קרן עתיד פלוס לחינוך בישראל (להלן: "העמותה").
-
העמותה נוסדה בשנת 2013 ועוסקת בתחום החינוך. העמותה מפעילה תכניות חינוכיות חדשניות ברחבי הארץ עבור תלמידים מאוכלוסיות מוחלשות מהפריפריה בשלל תחומים ביניהם מתמטיקה, מנהיגות, תכנות, רובוטיקה ועוד. העמותה מפעילה גם תכניות מצוינות חינוכיות בכפרי נוער בהן נוטלים חלק כ-1,000 בני נוער, ולטענתה היא העמותה היחידה בארץ שמפעילה תכניות בכפרי נוער. פעילות העמותה מתאפשרת באמצעות תרומות מקרנות, נדבנים פרטיים וכן גופים עסקיים. חלק מהגופים האמורים תורמים באמצעות מתן מלגות לסטודנטים, אשר מדריכים בני נוער בכפרי הנוער.
-
הבקשה לפירוק העמותה הוגשה על ידי הרשמת מכוח סמכותה לפי סעיף 50(א) לחוק העמותות, התש"ם– 1980 (להלן: "חוק העמותות" או "החוק"), הקובע כי בקשה לפירוק עמותה יכול שתוגש בידי היועץ המשפטי לממשלה או בידי רשם העמותות.
רקע עובדתי
-
במהלך פעילות העמותה בהפעלת תכניות חינוכיות עלה צורך בקרב גורמי ההדרכה של העמותה למדוד את התקדמות הלמידה של המשתתפים בתכניות. בהעדר פתרון קיים לצורך זה, נולד הרעיון לפיו העמותה תקים מיזם שמטרתו לפתח תוכנה להערכה ולמדידה של יכולות התלמידים דרך משחק, אשר זכה לכינוי "מיזם לודוס" (להלן: "המיזם").
-
תחילה, העמותה שכרה צוות פיתוח ומנהל פיתוח ומוצר שעבדו תחת הנחיותיה לצורך פיתוח התוכנה המכונה "לודוס" (להלן: "תוכנת לודוס"). דא עקא, משך הפיתוח התארך יתר על המידה ועלויות הפיתוח הלכו והאמירו. העמותה ביקשה להימנע מהמשך נשיאה בנטל הכספי הכבד שהטיל עליה המיזם. בחודש ספטמבר 2018 החליטה העמותה למסור את המשך הטיפול במיזם לחברת מתודיאן בע"מ (להלן: "מתודיאן"), חברה בבעלותו של דניאל קובלר (להלן: "קובלר"), ששימש כמנכ"ל העמותה עד לסוף שנת 2017 ושכיהן כיו"ר ועד העמותה וכחבר ועד עד ליום 30.9.2018. מדובר היה בפתרון זמני שנועד למנוע מהעמותה לבזבז את המשאבים הכרוכים באחזקת צוות פיתוח שלם ללא מנהל פיתוח אשר ינהל אותו, ומתוך מטרה להגיע בהמשך לפתרון קבוע. ביום 4.12.2018 הושגה הסכמה בין העמותה לבין מתודיאן, לפיו תשולם למתודיאן מקדמה בסך של 74,353 ₪ עבור שירותים שכבר סופקו, אשר תוחזר לעמותה אם וככל שלא ייחתם הסכם למתן שירותים עד ליום 1.1.2019.
-
ביום 18.12.2018 התקשרה העמותה בהסכם לקבלת שירותי ניהול ופיתוח תוכנה עם מתודיאן (להלן: "הסכם מתודיאן"). תקופת ההתקשרות היתה החל מיום 1.10.2018 ועד ליום 28.2.2019, שכן קובלר סיפק את השירותים לעמותה עוד קודם לחתימת הסכם מתודיאן.
-
ביום 13.1.2019 הציע קובלר לעמותה לרכוש ממנה את המיזם ואת הרשיון לשימוש בקוד של תוכנת לודוס.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
