חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פר"ק 1461/03 ברטי לוחות בע"מ ואח' נ' חב אי.סי.אם - יצרני מיזוג אויר בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
פר"ק
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
1163-06
5.1.2015
בפני סגן הנשיאה:
איתן אורנשטיין

- נגד -
התובע:
ברטי לוחות בע"מ ואח'
המשיב:
חב אי.סי.אם - יצרני מיזוג אויר בע"מ ואח'
החלטה
 

 

לפני בקשה לפסיקת שכר טרחת המפרק בקשר עם ניהול תביעות על ידו בתיק חדלות פירעון נגד צד שלישי שבעקבותיהן התקבל סכום ניכר ביותר לתיק הפירוק.

 

לאחר קבלת עמדת הכנ"ר שגם לדעתו עסקינן בעבודה מאומצת ומברוכת של בעל התפקיד אך המסתייגת במידת מה מהשכר המבוקש, נקבעה הבקשה לדיון.

 

בעקבות המלצת בית המשפט המציא המפרק נתונים לכנ"ר אשר לאחר בדיקה ופגישה עם המפרק, הודיע בתגובתו הנוספת שהוא משאיר את הבקשה לשיקול דעת בית המשפט, ומהטעמים שבתגובתו.

 

עיינתי בבקשה, בנספחיה, בתגובות הכנ"ר ובתשובת המפרק.

 

יש ליתן את הדעת לפעולות החריגות של המפרק אשר העשירו באופן משמעותי את הסכום שבתיק הפירוק. עוד יש לציין שלשם השגת האמור, נדרש המפרק לשעות עבודה רבות ובמסגרת זו לשני ערעורים בבית המשפט העליון. שקול נוסף הינו הסכמת הנושה המובטח לשכר הטרחה המבוקש, וכאשר הנושים הרגילים לא יזכו להיפרע. בכל אלה יש כדי לתמוך בקבלת הבקשה.

 

הזדמן לי בעבר להידרש לבקשות דומות והבהרתי שלטעמי יש לפסוק לבעל תפקיד שכר הולם עבור ניהול הליכים חריגים על ידו בתיקי חדלות פירעון (ראה פש"ר (ת"א) 3008/08 בעניין רייפמן; פש"ר (ת"א) 1304-12-11 בעניין דודאי).

 

אמנם, טוב היה אילו השכר היה נקבע מראש ובטרם ההליכים, אך הגם שלא כך נעשה, אין בכך כדי לשלול את הזכאות של המפרק לשכר עבור פעולתו.

 

בסופו של דבר, בהינתן: ניהול התביעות על ידי המפרק נגד צד ג' שהניבו סכום ניכר ביותר לקופת הפירוק; שעות העבודה הרבות שהמפרק נדרש להשקיע בהקשר זה לרבות דיונים בבי המשפט העליון; הסכמת הנושה המובטח; העדר רלוונטיות לנושים האחרים והשארת הבקשה על ידי הכנ"ר לשיקול דעת בית המשפט ולאור החלטות דומות, אני מאשר כמבוקש.

 

ניתנה היום, י"ד טבת תשע"ה, 05 ינואר 2015.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>