תיק רבני
בית דין רבני אזורי רחובות
|
871233-1
28/11/2013
|
בפני השופט:
1. הרב נחום שמואל גורטלר - אב"ד 2. הרב יהודה שחור 3. הרב ציון אשכנזי
|
- נגד - |
התובע:
פלוני עו"ד עזרא אשרי
|
הנתבע:
פלונית עו"ד שולמית אלדן
|
פסק-דין |
בפני ביה"ד תביעת הבעל לחייב את אשתו שתתגרש ממנו. הבעל טוען שאשתו חלתה במחלת נפש קשה, ומחמת כן אין הוא יכול לחיות עמה. ביה"ד קיים דיונים ושמע את טענות הצדדים. הצדדים נחקרו בפני ביה"ד והגישו מסמכים להוכחת טענותיהם. וכך הבעל כותב בסיכומיו:
"במהלך חודש 2009 האישה לקתה במחלת נפש בעקבותיה אושפזה ל7 ימים מ23/10/09 ועד 30/10/09.
במהלך חודש נובמבר - אושפזה האשה בשנית לשבוע, בתחילה אושפזה ל4 ימים בבי"מ קימבל ולאחר מכן הועברה לבי"ח פסיכיאטרי.
לאחר שני האשפוזים בארה"ב שבו ארצה.
גם לאחר חזרתם ארצה האשה אושפזה פעמיים.
פעם ראשונה ב20/10/10 - לחודש.
פעם שנייה ב3/11/11 - לשבוע.
לסיכום:
א. הוכח כאלף עדים, שמחלת האשה בסיסה גנטי. אחד מהסימפטומים של המחלה הזיות ומחשבות שווא.
ב. במסגרת המחלה האשה טפלה על בעלה האשמות חמורות מאד, שייתכן והיה נעצר בגינן בארה"ב.
ג. האשה לא התמידה בנטילת התרופות ולכן חזרה מחלתה לפקוד אותה שלוש פעמים.
ד. האשה לא אמרה לבעלה לפני נישואיה עמו - כי במשפחתה יש בסיס גנטי למחלת הנפש מניהדיפרסיה.
ה. גם כיום, לאחר שהאשה נמצאת ברמיסיה (אם בכלל), עדיין מאמינה במעשיו של בעלה, וממשיכה לטפול עליו אשמות שווא.
ומי יתקע לנו כף כי היא תתמיד בנטילת התרופות. כיום נמצאת תחת השגחה, ודיונים משפטיים. ברם, בגמר הדיונים מה יהיה? גם דר' כ' במכתבו נספח א' טוען שאין כל ערבות לכך ראה סעיף ז' למכתב."
האשה השיבה לטענות הבעל שהיא אשה בריאה, אולם מחמת שהבעל עשה בה ובילדיה מעשים מגונים קשים מבחינה מינית - אחזו בה דמיונות, בעלה אשפז אותה בארה"ב כדי להסתיר את מעשיו, וכדי שהיא לא תגלה לאחרים על מעשיו הוא האכיל אותה בכדורים המיועדים לחולי נפש, ובעקבות כך היא התנהגה בצורה משונה כחולת נפש. וכך היא כותבת בסיכומיה:
"8. וכל זאת, כשהמדובר הוא באשה, אשר בטרם נישואיה ובתחילתם הייתה בעלת עוצמות וכישרונות להפליא, כשעולמה חרב עליה נוכח התעללותו הנפשית, הגופנית והמינית הקשה של הבעל בה ובילדיה, כפי שתיארה האשה בהרחבה בעדותה בפני כב' ביה"ד.
9. האב אשר חשש שחולשותיו המיניות ייוודעו בציבור, גמר אומר בלבו להכין "מעטפת" לעטוף את מעשיו הקשים כאשר הוציא את האם מדעתה בעת שחוותה התקף חרדה ממה שראו עיניה לנוכח הטראומה המינית שביצע כלפי ביתם הקטינה.
10. במצב דברים זה ולצורך סתימת פיה של האם, הבעל אשפז אותה תוך שהציג בפני הצוות הרפואי מצגי שווא. משנמצא, כי האשה אינה לוקה במחלת נפש שוחררה לביתה.
11. בפעם נוספת הלעיט האב בכוח את האם בכדורים כשאינה יודעת טיבם ובמינון גבוה מאד, כדי לשנות תפקוד המוח של האם ומשטלפנה האשה למשטרה נוכח אלימות האב כלפיה והכפייה שביצע בה, מיהר להזמין אמבולנס לקחתה לאשפוז.