חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק עפ 7267/06

: | גרסת הדפסה
ע"פ
בית המשפט המחוזי באר-שבע
7267-06,7268-06
19.9.2007
בפני :
1. כב' הנשיא י. פלפל - אב"ד
2. נ. הנדל - ס. נשיא
3. ר. יפה-כ"ץ


- נגד -
:
1. אלמקייס סימה
2. קרץ אריה

עו"ד אברהם ננטל
עו"ד אסתר בר ציון
:
מדינת ישראל - מע"מ באר-שבע
עו"ד בוקר-יוסף
פסק-דין

י. פלפל - נשיא:

1.         כנגד המערערים אריה קרץ וסימה אלמקייס הוגשו לבית משפט השלום בבאר שבע כתבי אישום בתיקים פליליים 7353/99, 4817/01, 3372/03, 3373/03.

המערערים הודו בעובדות ודינם נגזר על ידי כב' הנשיא של בתי משפט השלום במחוז הדרום, כב' השופט מ. מכליס.

2.         כל אחד מהמערערים הגיש ערעור על חומרת העונש, ערעור אחד הוגש בתיק ע.פ. 7268/06 והשני בתיק ע.פ. 7267/06 והערעורים אוחדו על ידי בית המשפט המחוזי בהסכמת המערערים.

3.         מר אריה קרץ יקרא להלן: "המערער" וסימה אלמקייס תיקרא להלן "המערערת".

4.         גזר הדין המשותף למערער ולמערערת ניתן ביום 26.6.06.

5.         וכך נכתב בגזר הדין לגבי העבירות שעברו המערערים:

"1.         כנגד הנאשמים 2 ו-3 הוגשו 4 כתבי אישום שונים המייחסים להם עבירות על חוק מס ערך מוסף, תשל"ו-1975 (להלן: "חוק מע"מ") ביחד עם תקנות מס ערך מוסף, תשל"ו-1976 (להלן: "התקנות").

בכתב האישום המתוקן בת.פ. 7353/99 במאוחד עם ת.פ. 4817/01 בנוסף לכתב האישום המתוקן בת.פ. 3373/03 מיוחס לנאשמים 2 ו- 3 שבתקופות הרלוונטיות לכתבי האישום שימשו מנהליה הפעילים של נאשמת 1 (שיאון שרותי כח אדם וסיעוד בע"מ- שהינה חברה בע"מ הרשומה כעוסק מורשה בענף כח אדם) וביחד עם נאשמת 1, 46 עבירות של אי הגשת דו"חות במועד, עבירות בניגוד לסעיף 117(א)(6) ביחד עם סעיפים 67 ו- 88 לחוק מע"מ וביחד עם תקנה 20 ו- 23 לתקנות, ולגבי הנאשמים 2 ו-3 בצירוף סעיף 119 לחוק מע"מ, כשמתוכם 18 הוגשו באיחור (ולא 13 כנטען בטיעוני המאשימה, מ.מ) ו-28 לא הוגשו, כאשר סכום המס הנובע מ-26 הדוחות שלא הוגשו הוא בסך 1,447,078 ש"ח (סכום משוער). לנאשם 2 מיוחסות כל 46 העבירות ואילו לגבי נאשמת 3 מיוחסות 30 עבירות של אי הגשת דוחות, מאחר ושימשה כמנהלת פעילה של הנאשמת 1 החל מחודש ינואר 2000. כאשר סכום המס (משוער) שלא שילמה עומד על 1,238,773 ש"ח.

כאמור, כנגד הנאשמים 2 ו-3 הוגש כתב אישום נוסף ת.פ. 3372/03 ביחד עם נאשמת 1 (טופז שרותים טכניים בע"מ- שהינה חברה בע"מ הרשומה כעוסק מורשה בענף כח אדם עובדים זרים ועבודות ביצוע) ומיוחס להם 8 עבירות של אי הגשת דו"ח במועד לתקופות שבין אוגוסט 2002 ועד מאי 2003. כאשר 7 דוחות לתקופות אוקטובר 2002 ועד מאי 2003 הוגשו כדוחות אפס (0) ודוח אחד לא הוגש, כאשר המס החייבים בגינו עומד על 69,617 ש"ח (קרן).

2.         לסיכום: יוצא כי לנאשם 2 מיוחסות 54 עבירות של אי הגשת דוחות במועד, מתוכם 29 טרם הוגשו וסכום המס הנובע מ-27 מהדוחות עומד ע"ס של 1,516,695 ש"ח ולנאשמת 3 מיוחסות 38 עבירות של אי הגשת דוחות, כשמתוכם 23 דו"חות טרם הוגשו (ולא 25 כנטען בטיעוני המאשימה, מ.מ), כאשר סכום המס שלא שולם עומד ע"ס של 1,308,390 ש"ח."

6.         בפני בית משפט קמא הונחו תסקירים של שירות המבחן אודות שני המערערים.

7.         על המערער הוטלו העונשים הבאים:

            "א.        24 חודשי מאסר.

ב.         12 חודשי מאסר על תנאי, והתנאי שתוך 2 שנים, הנאשם לא יעבור עבירה דומה  לעבירות בהן הורשע, וזאת בהתאם לסעיף 52(ג) לחוק העונשין, תשל"ז -1977.

ג.         קנס בסך 50,000 ש"ח או 8 חודשי מאסר תמורתו.

ד.         הקנס ישולם ב- 10 תשלומים שווים ורצופים בכל 13 בחודש החל מחודשיים מתום שחרורו מן המאסר.

ה.         אני מורה על העמדתו למבחן לתקופה של שנה אחת מיום שחרורו מן המאסר".

על המערערת הוטלו העונשים הבאים:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>