ע"פ
בית המשפט המחוזי נצרת
|
1373-05
03/01/2006
|
בפני השופט:
1. יצחק כהן - אב"ד 2. האשם ח'טיב 3. אסתר הלמן
|
- נגד - |
התובע:
אדרי יניב ת.ז. 032438392 עו"ד טל אברהם
|
הנתבע:
מדינת ישראל עו"ד רן שחם
|
פסק-דין |
כב' השופט יצחק כהן - אב"ד:
א.
מבוא:
1. ערעור על גזר דינו של בית משפט השלום בנצרת (כב' הנשיא כתילי תאופיק) בת.פ. 2477/04 (להלן: "בית משפט קמא") מיום 8/9/05.
עפ"י עובדות כתב האישום הרי ביום 4/11/03 נמצא המערער מציג, מציע למכירה ומוכר במרכז המסחרי במגדל העמק כ - 94 תקליטורי V.C.D ו- 263 דיסקים למוסיקה כשכל התקליטורים מהווים העתקה מפרה.
בהמשך למתואר, נמצא המערער מציג, מציע למכירה ומוכר זאת, במהלך חודש אוגוסט 2003 ועד לנובמבר 2003, במגדל העמק בסמוך לקניון כמות של כ - 200 תקליטורים בשבוע המהווים העתקה מפרה.
2. בטרם הודאתו בתיק זה, ביקש המערער לצרף ת.פ. 4671/03 (שלום נצרת) לפיו ביום 10/12/03 החזיק המערער ברכבו 31 תקליטורי V.C.D, 848 דיסקים למוסיקה וקטלוג של דיסקים אשר כולם מהווים העתקה מפרה.
3. המערער הודה והורשע בשתי עבירות של הפרת זכויות יוצרים בניגוד לסעיף 10 (ג) + (ד) לפקודת זכויות היוצרים.
4. בית משפט קמא בטרם גזר את דינו של המערער, הורה על קבלת תסקיר וזאת, לבקשת ב"כ המערער.
על פי ההודעה שנשלחה מטעם שירות המבחן, המערער לא שיתף פעולה ואינו מעונין לעזור לעצמו, על כן לא ניתן היה להגיש תסקיר בעניינו.
בית משפט קמא, לאחר קבלת חוות דעת ממונה, גזר על המערער העונשים המפורטים לקמן:
א. קנס בסך 20,000 ש"ח או 6 חודשי מאסר תמורתו - ישולם ב - 20 שיעורים.
ב. מאסר לתקופה של 12 חודשים מתוכם 6 לריצוי בפועל אשר יומרו בעבודות שירות והיתרה, על תנאי למשך שנתיים והתנאי שלא יעבור ויורשע בפרק זמן זה על כל אחת מהעבירות בהן הורשע.
הערעור נסוב על חומרת העונש.
ב.
דיון:
1. מוקד הערעור הנו חומרת המעשים.
ב"כ המערער מדגישה נסיבותיו המיוחדות של המערער, היותו נשוי ואב לשתי בנות, הנו המפרנס היחידי בבית, המערער הוכרז כחייב מוגבל באמצעים, הטלת עונש המאסר שוללת פרנסתו ומטילה נטל כלכלי כבד מנשוא.
על כן התבקשה הטלת ענישה מותנית ולחילופין, קיצור תקופת המאסר שהוטלה והפחתת הקנס.
ב"כ המערער בטיעוניה בפנינו הפנתה לע"פ 1372/05 ולטענתה במקרים דומים הסתפקו בענישה מותנית.
יצוין בדגש, בע"פ 1372/05 נגזרו בין היתר 12 חודשי מאסר מתוכם 6 בפועל ולא אחרת.