- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק עפ 1366/05
|
ע"פ בית המשפט המחוזי נצרת |
1366-05
24.1.2006 |
|
בפני : 1. יצחק כהן - אב"ד 2. האשם ח'טיב 3. אסתר הלמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. מוחמד חליפה ת.ז. 036269736 2. עיסאם חליפה ת.ז. 033117201 |
: מדינת ישראל |
| פסק-דין | |
השופט האשם ח'טיב:
רקע עובדתי
1. כנגד המערערים ושלושה אחרים הוגש כתב אישום אשר יחס לשני המערערים עבירות של: תקיפת שוטרים בנסיבות מחמירות והפרעה לשוטר במילוי תפקידו. בנוסף, יחס כתב האישום למערער מס' 1 עבירה של נסיון לתקיפת שוטרים בנסיבות מחמירות ולמערער מס' 2 עבירה של העלבת עובד ציבור.
ע"פ כתב האישום, ביום 4/3/03 בשעה 11:00 או בסמוך לכך, הגיעו שוטרים לביתו של המערער מס' 1 בכפר טמרה, כדי לבצע חיפוש בהתאם לצו בית משפט.
כאשר השוטר חיים גנון פתח ארון בגדים ע"מ לערוך בו חיפוש, תקף המערער מס' 2 את השוטר יריב בליש, כשהוא ממלא תפקידו כחוק מתוך כוונה להכשיל את השוטר בתפקידו ולהפריע לו למלא את תפקידו בכך שנתן אגרוף בפניו וגרם לו לחבלה שהצריכה טיפול רפואי, תוך שהוא מעליב את השוטרים בכך שהוא צעק לעברם " זבלים, מנייקים, תלכו מפה, אתם לא תעשו חיפוש בבית הזה".
גם המערער מס' 1 ניסה לתקוף את השוטרים כשהם ממלאים תפקידם כחוק תוך כוונה להכשיל אותם בתפקידם או למנוע ולהפריע להם במילוי תפקידם.
המערער מס' 1 זרק תנור חימום לעבר השוטרים אך התנור לא פגע בהם.
בהמשך, תקף המערער מס' 1 את השוטר עמי עמרם, בכך שנתן לו אגרוף בפניו ובעט בו וגרם לו לחבלה של ממש שהצריכה קבלת טיפול רפואי. בהמשך תקף המערער מס' 1, יחד עם אחותו נואל (נאשמת מס' 3 ע"פ כתב האישום) את השוטרים עמי עמרם, בני בנימין, יריב בליש וחיים גנון, בכך שהיכו אותם באגרופים, בעיטות וסטירות.
2. במסגרת הסדר טיעון, שהצדדים הסכימו לו, הודו המערערים בכל המיוחס להם ע"פ כתב האישום, ובית המשפט הרשיעם בעבירות בהן הואשמו, והורה על קבלת תסקירי מבחן, כמוסכם בהסדר הטיעון.
3. בית משפט השלום גזר על כל אחד מהמערערים 6 חודשי מאסר אשר ירוצו בעבודות שירות, מאסר על תנאי של 9 חודשים והתנאי שלא יעברו במשך 3 שנים עבירת אלימות כלפי עובד ציבור, 4 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים שלא יעברו עבירה כלפי עובד ציבור למעט עבירת אלימות, כמו כן, הטיל בית המשפט קמא על כ"א מהמערערים קנס בסך 2,500 ש"ח.
הערעור
4. הערעור הינו על חומרת העונש. המערערים מלינים על העונש החמור, לטענתם, שהושת עליהם, במיוחד הדברים אמורים לגבי עונש המאסר של 6 חודשים לריצוי בעבודות שירות שהושת על המערערים.
לטענת המערערים, בית המשפט קמא התעלם ו/או לא נתן משקל ראוי לנסיבות המקלות שהם העלו בפניו.
בין היתר טוענים המערערים לנסיבות המקלות הבאות:
א. השוטרים תרמו בהתנהגותם להתלהטות הרוחות ולפריצת הזעם שגרמו לאירוע נשוא כתב האישום.
ב. דרכם של המערערים אינה דרך האלימות, ומדובר במערערים בעלי נתונים חיוביים.
ג. הזמן הרב שעבר מאז ביצוע העבירות, בחודש 4/03, ועד מתן גזר הדין ביום 2/5/05.
ד. האלימות בגינה הורשעו לא היתה חמורה ולא הסבה נזק של ממש לשוטרים.
ה. הודאת המערערים במיוחס להם בשלב מוקדם של הדיון, דבר שחסך מזמנו היקר של בית המשפט.
ו. תסקירי המבחן שביסודם חיוביים.
ז. פגיעה במקום עבודה שהמערערים נקלטו בו לאחרונה.
עוד טענו המערערים כי חלקם בכל הפרשה היה קטן ובודאי שאינו גדול מחלקם של מעורבים אחרים, על כן, לא היה מקום להפלות אותם ולהטיל עליהם עונשים חמורים יותר מהעונשים שהוטלו על האחרים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
