חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק עפ 1305/05

: | גרסת הדפסה
ע"פ
בית המשפט המחוזי נצרת
1305-05,1313-05,1342-05
4.7.2006
בפני :
1. יצחק כהן - אב"ד - סגן נשיא
2. האשם ח'טיב
3. אסתר הלמן


- נגד -
:
1. אמין בן עיזאת חלאק
2. ח'ליל בולוס

:
מדינת ישראל
פסק-דין

כב' השופטת אסתר הלמן:

1.         בפנינו שני ערעורים וערעור נגדי המכוונים כולם כנגד פסק דינו של בית משפט השלום בנצרת בת.פ  1645/00.

המערערים בע"פ 1313/05 ו - 1305/05 אמין חלאק וחליל בולוס (להלן: " המערערים") הורשעו בבית משפט השלום בנצרת (בת.פ. 1645/00) בעבירה של גניבה בידי מורשה, עבירה לפי סעיף 393(2) לחוק העונשין, התשל"ז - 1977  (להלן:" חוק העונשין").

2.         המערער חליל בולוס (להלן: " המערער מס' 2") הודה ביום 22.11.01 במיוחס לו והורשע על סמך הודאתו.

3.         משפטו של אמין חלאק (להלן: " המערער מס' 1") התנהל במשך ישיבות רבות, עד שביום 12.7.05 הוכרע דינו, ובית המשפט הרשיעו בעבירה שיוחסה לו בכתב האישום.

4.         בעקבות הרשעתם, גזר בית המשפט קמא (כב' ס. הנשיא, השופט ג. אזולאי) על המערערים את העונשים הבאים:

            המערער מס' 1 נדון ל - 10 חודשי מאסר בפועל,  12 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, שלא יעבור על העבירה בה הורשע או כל עבירה שיש עימה גניבה, ולתשלום קנס בסך 40,000 ש"ח.

מערער מס' 2 נדון ל - 8 חודשי מאסר בפועל, 12 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, בגין העבירה בה הורשע או כל עבירה שיש עמה גניבה, ולתשלום קנס בסך 20,000 ש"ח.

5.         ערעורו של מערער מס' 1 נסוב על הכרעת הדין המרשיעה ועל חומרת גזר דינו.

            ערעורו של המערער מס' 2 מופנה כלפי חומרת גזר הדין בלבד.

6.         מנגד, הגישה המשיבה ערעור מטעמה על גזר דין, ועל קולת העונשים שנגזרו, לטעמה, על המערערים (המשיבים בע.פ. 1342/05).

7.         הרקע:

לפי כתב האישום שהוגש כנגד המערערים ביום 17.1.00 וכפי תיקונו ב - 29.10.00, גנבו המערערים, החל משנת 1992, דרך קבע ובתדירות יומיומית, כספים מקופת הצדקה שהוצבה בכנסיה האורתודוכסית בנצרת, המוכרת ככנסית הבשורה (להלן:"הכנסיה"). באותה תקופה עבדו המערערים במועצת העדה האורתודכסית כנאמני הכנסיה ומשכורתם החודשית עמדה על 3,000 ש"ח ברוטו לחודש.

מערער מס' 1 עבד כנאמן מאז 1.9.85 ואילו מערער מס' 2 שימש בתפקיד זה מאז 1.1.94, אף שעבד בכנסיה כ - 30 שנה.

במסגרת תפקידם היו אחראים המערערים על תחזוקת הכנסיה, על תכולתה ועל נקיונה, וכן על שירות הכמרים בין התפילות.

בנוסף, היו המערערים אחראים, מתוקף תפקידם על קבלת התרומות מקהל באי הכנסיה, ולשם כך נדרשו לעמוד מאחורי קופת הצדקה הראשית, אשר מוקמה בסמוך לדלת הראשית בכנסיה (להלן:" קופת הצדקה"), ולהשגיח על אופן מתן התרומות והכנסתן ע"י התורמים לקופת הצדקה.

לפי כתב האישום, בוצעה הגניבה במספר שיטות שפורטו בסעיף 4 לכתב האישום.

בקצרה יאמר, כי לפי שיטה אחת, הסתירו המערערים את החריץ בקופת הצדקה באופן שלא איפשר הכנסת הכספים פנימה, כך שהתורמים נאלצו למסור את הכסף לידיהם,  ולפי שיטה אחרת, עשו המערערים שימוש בחוט ברזל כדי לשלות כספים מתוך קופת הצדקה.

כך, לפי הנטען, נהגו המערערים במשך כ - 5 שנים, כמעט מדי יום ביומו, כאשר כל אחד מהם גנב סכום בלתי ידוע, של 100 ש"ח לפחות בכל יום, וסך כל כספי הגניבה הגיע למאות אלפי שקלים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>