חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק עפ 1136/07

: | גרסת הדפסה
ע"פ
בית המשפט המחוזי נצרת
1136-07
3.7.2007
בפני :
1. זיאד הווארי - אב"ד
2. גבריאלה (דה-ליאו) לוי
3. הלמן אסתר


- נגד -
:
זעאתרה נאדר
עו"ד ויסאם לידאוי
:
מדינת ישראל
עו"ד איריס שירן
פסק-דין

השופט זיאד הווארי:

1.         המערער הורשע בביהמ"ש קמא בביצוע עבירות בנשק , עבירה לפי ס' 144(א) לחוק העונשין, תשל"ז - 1977 (להלן: "חוק העונשין"), והוטל עליו עונש של מאסר לתקופה של 9 חודשים, מתוכם חודשיים לריצוי בפועל, אשר יומרו בעבודות שירות ואילו היתרה על תנאי למשך שנתיים, והתנאי הוא שהמערער לא יעבור ויורשע על העבירה בה הורשע, בנוסף הוטל על המערער קנס בסך של 3,000 ש"ח.

2.         ע"פ כתב האישום שהוגש נגד המערער, הרי ביום 6/4/03 סמוך לשעה 09:15 נמצא כי המערער החזיק בביתו ביפיע אקדח/הזנקה/גז מסוג ROHM  קליבר MMK8 ( להלן :"האקדח") , מחסנית לאקדח ובה 6 כדורים וכן קופסא שהכילה 15 כדורים לאקדח וזאת בלי רשות ע"פ דין להחזקתם.

3.         המערער לא הכחיש, בפני ביהמ"ש קמא, את החזקת האקדח. יחד עם זאת הוא טען כי במקרה שלו לא מתקיימים יסודות העבירה בה הואשם, שכן לשיטתו, האקדח אשר החזיק, לא מהווה "נשק" המחייב רשות ע"פ דין, כדי להחזיקו.

המערער טען עוד כי המכשיר לא נועד ולא הוכשר לירות תחמושת קטלנית. בסיכומיו הוסיף, כי הוא סבר שהכלי שבידו אינו אלא צעצוע, ולשיטתו לא מתקיים היסוד הנפשי של העבירה המיוחסת לו.

4.         בפני ביהמ"ש קמא הונחה ראיה אחת בלבד שהיא חוו"ד מומחה מטעם המשיבה ,פקד פרל גיברץ - קצין נשק המחלקה לזיהוי פלילי של המטה הארצי במשטרת ישראל ( להלן : "המומחה").

5.         בטרם שנביא את עיקר קביעותיו של ביהמ"ש קמא ולשם הבנתן של קביעות אלה ושל טיעוני הצדדים, נביא כבר כאן את הגדרת המונח "נשק" שבס' 144 לחוק העונשין;

"ס' 144

                         (א)...

                         (ב)...

                         (ג)    בסעיף זה, "נשק" -

(1) כלי שסוגל לירות כדור, קלע, פגז, פצצה או כיוצא באלה, שבכוחם להמית אדם, וכולל חלק, אבזר ותחמושת של כלי כזה;

(2) כלי שסוגל לפלוט חומר הנועד להזיק לאדם, לרבות חלק, אבזר ותחמושת לכלי כאמור ולרבות מכל המכיל או שסוגל להכיל חומר כאמור ולמעט מכל גז מדמיע כהגדרתו בחוק כלי היריה, תש"ט-1949;

(3) תחמושת, פצצה, רימון או כל חפץ נפיץ אחר שבכוחם להמית אדם או להזיק לו, לרבות חלק של אחד מאלה. ""

            סעיף 144 (ג1) קובע:

               "לעניין סעיף זה...

(1) אחת היא אם בעת שנעברה העבירה היה הנשק תקין לשימוש או לא."

6.         תמצית הקביעות של ביהמ"ש קמא;

א.         ביהמ"ש קמא דחה טענת המערער בדבר העדר יסוד נפשי, תוך שציין כי ע"פ הודאתו, היה המערער מודע לעצם ההחזקה של הכלי וע"פ עובדות כתב האישום המפרטות החזקת תחמישים חסרי קליע, נראה כי המערער אף היה מודע לטיבו ולשימוש האפשרי בו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>