חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק עפ 1037/05

: | גרסת הדפסה
ע"פ
בית המשפט המחוזי נצרת
1037-05
10.2.2005
בפני :
יצחק כהן

- נגד -
:
משה ריימונד
:
מדינת ישראל
פסק-דין

1.         המערער הורשע שלא בפניו בבית משפט קמא בגין נהיגה במהירות העולה על המותר

בדרך שאינה עירונית ובה שטח הפרדה בנוי, המהירות המותרת 90 קמ"ש והמערער הורשע בנהיגה במהירות של 118 קמ"ש בניגוד לתקנה 54 (א) לתקנות התעבורה.

בית משפט קמא גזר על המערער קנס בסך 270 ש"ח או 10 ימי מאסר תמורתם.

העבירה בוצעה ביום 24/7/99.

2.         פסק הדין הראשון בתיק זה ניתן ע"י כב' השופט אזולאי ביום 13/3/2000, המערער ביקש

לבטלו כמפורט בבקשתו מיום 23/7/2000 ולאחר הבקשה לגלגוליה, בוטל פסק הדין ביום 13/3/20000.

3.         עניינו של המבקש נדון שוב בפני כב' השופט סבאג חנא אשר גזר את דינו לכדי קנס של 350 ש"ח או 30 ימי מאסר תמורתם, זאת ביום 23/4/01 וגם כאן הוגשה בקשה לביטול פסק הדין מאחר ופסק הדין ניתן בהעדר ובפי המבקש טענות מטענות שונות.

כב' השופט סבאג דחה את בקשת המערער לביטול פסק הדין בהחלטה מיום 30/12/03.

4.         על כך הלין המערער בפני וביום 30/3/04 יצא מתחת ידי פס"ד על פיו, בשל הספק בזימון לבית משפט קמא, הוריתי על ביטול פסק הדין בבית משפט קמא "... ולו לפנים משורת הדין ולמען יהא למערער יומו בבית המשפט...".

עניינו של המערער נדון שוב בפני כב' השופט סבאג אשר כמבואר חזר והרשיעו וגזר דינו - בהעדרו.

5.         בערעורו הפעם מציין המערער כי התובע ציין בפניו כי אם טווח הקליטה (של מכשיר

הממל"ז) היה מעל 300 מטר לא יופיע לדיון ואין צורך בהופעתו.

לטענתו, טווח הקליטה היה 492 - 496 מ' וכן, למרות שהודיע על שינוי כתובתו, זומן במען הישן ונדון כמבואר, בהעדרו.

מכאן, חוזר המערער ומבקש לזכותו ואף לחייב את המשיבה בהוצאות, וצרף פסיקה מטעמו.

יצוין כי בהחלטה מיום 1/6/04 ציין בית משפט קמא כי יש לעדכן את כתובת המערער לאור הודעתו לבית המשפט בה גם הודיע כי הנו כופר וכך גם כך צוין כי הדיון יתקיים במועדו.

בהודעה מיום 31/8/04 חזר וציין המערער את כתובתו החדשה ואת כפירתו ואת נשוא הנטען על ידו באשר לשיחה עם התובע.

כמבואר, בדיון שהתקיים ביום 31/10/04, הורשע המערער ודינו נגזר בהעדרו - נשוא הערעור כאן.

6.         המערער חזר בפני על הנטען באשר לשיחה עם התובע ולבדיקת הטווחים ולעובדה ששינה

את כתובתו, טען כי נגרם לו עיוות דין לא זומן כדין ולא היה מקום לשפוט אותו בהעדרו, ומבקש לזכותו ולפסוק הוצאותיו. 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>